Hoşgeldiniz  

2016 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Semih Köken | 05 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

2016 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Kemer belediyesi Ocak 2016 ayı meclis toplantısı Başkan Mustafa Gül Başkanlığında yapıldı. Toplantıya Meclis üyelerinden Batur Işık’ın katılmadığı toplantında önce Başkan Mustafa Gül Tüm Meclis Üyelerinin yeni yılını kutladı ve birer takım Kalem seti ve ajanda hediye etti. 
2016 meclisimizin tüm Kemer’e ve siz meclis üyelerine hayırlı ve uğurlu olmasını diler hepinizin yeni yılını kutlarım diye sözlerine başlayan Başkan Mustafa Gül; 30 Mart yerel seçimleri Sayın cumhurbaşkanlığımızın seçimi arka arkaya olan iki tane genel seçim iki yılın içerisinde dört tane seçimi hep beraber geçirdik. Bu seçimin içerisinde belki insanların gerginlikleri tabi ki siyasette üst üste bunların gelmesi arkadaşlarımızı zihinsel fiziksel olarak yormuş ve germiş olabilir. Artık 2015 yılını geride bıraktık yeni sezonda turizm nasıl bir doğrultuda gidecek diye belediye olarak bunların mücadelesini veriyoruz ama geride kaldığımız özellikle 2015 yılında biz idareci olaraktan ufak tefek kırgınlıklarımız olmuştur belki kalbini kırdığımız arkadaşlar olmuştur tartıştığımız arkadaşlarımız olmuştur ama biz Kemer halkının yaklaşık 43 bin kişinin seçmiş olduğu 16 değerden birileriyiz.
Bu değerler Kemer halkını idare etsin diye seçmişler. Bizlerde bu mücadelemizi Kemer halkının huzuru güveni onların kemerdeki yaşam şartlarını olgunlaştırmak için yapılan bir çalışmanın içindeyiz. Bu dönemde ben özellikle kendim ve daire müdürü arkadaşlarımız olaraktan eğer herhangi bir arkadaşlarımızın kalbini kırdıysak bu hizmet anlayışı içerisinde ben 2015 yılı olarak onlardan özür diliyorum. Rusya ile yaşanan krize değinen başkan Gül; Bunun yanında 2015 yılına girerken göründüğü gibi Rusya ile sıkıntıdan dolayı biz Kemer’deki direncimizi nasıl arttırırız diye bir faaliyet içerisindeyiz. Bunu geçen gün belki basında da arkadaşlarımız takip etmişlerdir. Turizmde zarar görmemek için harıl harıl herkes bu konuyla ilgili çalışıyor bunun yanında profesyonel bir tanıtım şirketiyle bugün yine yaklaşık 3 saattir toplantı içerisindeydik. Otelci Arkadaşlarla beraber KETOB VE KETAV olmak üzere Sayın Osman Ayık ile el ele vererek önümüzdeki turizm sezonu içerisinde Rusyadan Kemerde gelecek olan yaklaşık beşyüz bin kişinin yeni bir rezervasyon getirme şansımız çok fazla olamayacağından bu nedenle iç piyasa ve Avrupa’ya yöneliyoruz çalışmalarımız bu yönde olacak. Önümüze yeni bir sayfa açıyoruz 2016’yı açıyoruz 2016 yılının sizlere ve çocuklarınıza ailenize Kemere Kemerde yaşayan esnafımıza çalışan herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dedi

Başkan Mustafa Gül’ün konuşmasının ardından bir önceki toplantında alınan kararlara ait karar özetlerin okunması ile devam edildi. 
Gündemin 3’ncü maddesi bir önceki yılın Gelir ve Giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu Üyelerinin belirlenmesi oy birliği ile, MHP’li Özcan Çeliktaş, Ahmet Ali Güven ve AK Partiden Halit Çilengir seçildi. 
Gündemin 4. Maddesinde Belediyede kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalıştırılacak personellerin ve 2016 yılında ödenecek ücretlerinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul dildi. 
Gündemin 5. Maddesi Huzur hakkı ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 6. Maddesi Belediye Zabıta Memurlarına verilecek fazla mesai ücretinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 7. Maddesi 2016 yılı Gelir Tarifesinde bulunan düğün salonu ücretinin Göynük Mahallesinde bulunan Ahucum Düğün salonu için yeniden ücret belirlenmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edilerek hafta içi 100 TL Hafta sonu ise 150 TL olarak belirlendi. 
Gündemin 8. Maddesi Alevi Kültür Denekleri Kemer Şubesinin Merkez Mahallesindeki işyerinin tahsis süresinin uzatılması ile ilgili talebinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 9. Maddesi Kemer Göynük Mahallesi, Çamyuva Mahallesi ve Tekirova Mahallesinde kurulan semt pazarları için otobüs seferi düzenlenmesi ve ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 10. maddesi Evde Sağlık Hizmetleri ile ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğü ile protokol yapılması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 11. Maddesi Ankara’da düzenlenecek olan “Travel Expo Ankara” turizm fuarında stant kiralanması ve fuara katılacakların harcırahları ile tanıtım materyallerinin bütçeden karşılanması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 12 maddesi Meclisin Tatil yapılacağı ayın belirlenmesi ise Temmuz 2016 olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Bir sonraki meclis toplantısı ise 2 Şubat Salı Saat 14 olarak belirlendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle