Hoşgeldiniz  

20 bin TL ödediği saatin 20 TL değerinde olduğunu öğrenince polise başvurdu

Semih Köken | 06 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

20 bin TL ödediği saatin 20 TL değerinde olduğunu öğrenince polise başvurdu

(DHA) – ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’nde bir yakınını hastaneye yatırmak için paraya ihtiyacı olduğunu öne süren dolandırıcıya inanarak, sözde altın saate 20 bin lira veren M.K., bunun gerçek değerinin 20 lira olduğunu öğrenince polise başvurdu.

Olay, Gazipaşa’da dün sabah meydana geldi. Kredi borcunu ödemek için bir banka şubesinden 20 bin lira çeken M.K.’nın yanına gelen bir kişi, hastası olduğunu ve acilen hastaneye yatırmak için için paraya ihtiyacı olduğunu belirterek, kolundaki altın saati satmak istediğini söyledi. Bu sırada birkaç kişi de yanlarına gelerek, “Bu saatin aynısından bende de vardı. 50 bin TL’ye almıştım, çok iyi fiyat hemen para çekip geleyim. Almayacaksan ben alayım” diyerek M.K.’yı saati almaya teşvik etmeye çalıştı. Söylenenlerin etkisinde kalan M.K., 20 bin TL’yi verip altın olduğu iddia edilen saati aldı. Daha sonra sözde altın saati bozdurmak için kuyumcuya götüren M.K., saatin gerçek değerinin 20 bin değil, 20 lira olduğunu öğrenince, polise başvurdu. Polis, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

“ANLAYAN BİRİNE MUTLAKA SORUN”

Gazipaşa Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, halkı bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Müdür Çakmaklı, şöyle dedi:

“Vatandaş tanımadığı bir kişiden normal değerinin 50 bin TL olduğu söylenen bir saati 20 bin TL’ye satın alıyor. Burada öncelikle bu saatin değeri gerçekten 50 bin TL ise ve 20 bin TL’ye satılıyorsa önce bundan şüphelenilmesi lazım. Öte yandan vatandaşlarımız tanımadıkları kişilere karşı mutlaka şüpheli davranmalı. Bu gibi durumlarda alacağı ürünü önce bu üründen anlayan birine göstersin. Nasıl ki bir araba alırken sanayiye gidip ustaya gösteriyorsak, bir telefon alacaksak telefoncuya, altın alacaksak da kuyumcuya gösterdikten sonra almalıyız.”

“ŞÜPHELİ DURUMLARI 155’E İHBAR EDİN”

Halkın şüpheli durumlarla karşılaştıklarında mutlaka 155’i arayarak ihbarda bulunmasını isteyen Çakmaklı, “Daha önce de birçok uyarı yapıldı, kontör, cep telefonu ve internet üzerinden birçok dolandırıcılık yöntemi var. Vatandaşımız itibar etmesin. Şüpheci davransın. Şüphelendikleri bir durumla karşılaştıklarında şahısların eşkalini, araç varsa plakasını ya da kimlik bilgilerini almaya çalışsınlar ve 155’i arasınlar” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle