Hoşgeldiniz  

12 Yıldız Şehri’ Payesi Antalya’nın

Semih Köken | 08 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

12 Yıldız Şehri’ Payesi Antalya’nın

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tüm Avrupa’yı kapsayan, ana teması “Çok kültürlü toplumlarda birlikte yaşamak: saygı, diyalog ve etkileşim” olan, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (European Local Democracy Week-ELDW) kapsamında ‘12 Yıldız Şehri’ payesi aldı

30 Mart 2014 yerel seçimlerde ikinci kez göreve gelerek Antalya’nın birikmiş sorunlarına çözüm bulan Başkan Menderes Türel, katılımcı demokrasi ve şeffaf yönetim anlayışıyla demokrasi şehri olan Antalya’ya yeni ödüller kazandırmaya devam ediyor. Çiçek Açan Şehirler ödülü, Uluslararası platformlardaki başarılarıyla Türkiye’nin gözbebeği olan Antalya’ya, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Otoriteler Kongresi tarafından Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (European Local Democracy Week-ELDW) kapsamında ’12 Yıldız Şehri’ payesi verildi.
PROJELER VE ETKİNLİKLER ANLATILDI
Ana teması “Çok kültürlü toplumlarda birlikte yaşamak: saygı, diyalog ve etkileşim” olan ELDW etkinlikleri kapsamında toplantı gerçekleştirildi. Toplantının başkanlığını ANSET Genel Müdürü, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı ve Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Proje Başkanı Gaye Doğanoğlu tarafından yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Seval Dizerkonca, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini ve etkinliklerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun sonunda Seval Dizerkonca, ‘12 Yıldız Şehri’ payesini Gaye Doğanoğlu’nun elinden aldı.
AMAÇ DEMOKRATİK KATILIMI TEŞVİK ETMEK
Her yıl Ekim ayında Avrupa çapında özellikle yerel ve bölgesel otoriteler tarafından gerçekleştirilen etkinlik, vatandaşların dâhil olduğu kamusal nitelikteki etkinliklerle demokratik katılımı yerel düzeyde teşvik etmek ve geliştirmeyi amaçlanıyor. Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) etkinliklerine katılım, yerel ve bölgesel düzeyde yapılırken, ‘12 Yıldız Şehir’ payesi almak şehirler için ulusal ve uluslararası alanda önemli bir prestij sağlıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediye Menderes Türel Avrupa Konseyi Türkiye Milli Heyet Başkanlığı’nı yürütüyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle