Hoşgeldiniz  

1. Ordu Komutanı’ndan flaş açıklama: Küçük bir grubu temsil ediyorlar

Semih Köken | 16 Temmuz 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

1. Ordu Komutanı’ndan flaş açıklama: Küçük bir grubu temsil ediyorlar

Son dakikaBirinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul ve Ankara’daki kalkışmayla ilgili olarak, “Bu olaylar meydana geldiği andan itibaren Sayın Valimizle bir araya gelip İstanbul üzerine yoğunlaştık. Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz. Birinci Ordu Komutanlığı içinde küçük bir grubu temsil ediyorlar. Endişe edecek bir durum yok, bunlara katılmayan ve şu anda emir komuta zinciri içinde olan diğer birliklerle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz.” dedi.

Atatürk Havalimanı’na gelen askerlerin çekilmeye başladığı öğrenildi.

A’nın geçtiği haberde “Güvenilir kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın askeri kalkışmada bulunan bir grup asker tarafından rehin alındığını bildirdi” denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada halkı meydanlara çağırdı, “Darbe girişiminde bulunanlar başarısız olacak” dedi. Sayfa yeni bilgilerle sürekli güncellenmektedir.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, komuta kademesindekilerle irtibat kuramadıklarını belirterek, şu ana kadar kendisine karşı herhangi bir girişimin söz konusu olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Komuta kademesindeki arkadaşlarımızla irtibatı kuramıyoruz” diyen Erdoğan, bütün bunlara rağmen, emniyet teşkilatı ve halkla ele ele bu işin üstesinden geleceklerini söyledi.  Demokrasiye inanan herkesi meydanlara çağıran Erdoğan, şöyle konuştu: “Ben de meydanda olacağım, Başbakanımız da meydanda olacak. Şu anda bazı yerlere işgal kuvvetleri sızmış. Atatürk Havalimanı’nda geçen gün malum DAEŞ’ciler vardı. Şimdi de benzerleri kuleyi işgal etmişler ve kuleyi işgal etmek suretiyle uçuşlara müsade etmiyorlar. Gelenleri de orada bekletiyorlar şu anda. Böyle bir durum söz konusu. Bütün bunlara karşı gereği yapılacaktır. Yargı zaten şu anda gerekli adımları atmış vaziyettedir. Emniyet teşkilatımızın içerisinde,bu millete inanan, bu ülkeyi seven arkadaşlarımız, kardeşlerimiz de gerekeni yapıyor. Ben buradan Silahlı Kuvvetlerimize de sesleniyorum, Silahlı Kuvvetlerimizin onurlu generallerine özellikle sesleniyorum: Onurlu generalleri, maalesef onur kaybına ulaşmışlara karşı onların da dik durmasını istiyorum. Bunlar gelip geçicidir ama siz kalıcısınız. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bunlara haddini en kısa zamanda inşallah bildireceğiz. Herkesi, şehirlerinin meydanlarına davet ediyorum, havalimanlarına davet ediyorum. Ben de bu gece aynı şekilde onların arasında olacağım. İstanbul’dayım.” Bir soru üzerine Erdoğan, tüm siyasi parti liderlerine de bu çağrıyı yaptığını belirterek, “Demokrasiye inananlar olarak hep birlikte bu adımı atmalıyız” dedi. “Size karşı bir girişim oldu mu?” sorusu üzerine Erdoğan, “Şu ana kadar herhangi bir şey söz konusu değil” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul veya Ankara’da meydanlarda olacağını ifade etti.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM KONUŞTU

Ankara ve İstanbul’daki askeri kalkışmadan sonra Ankara Esenboğa Havalimanının önünde hareketli anlar yaşandı.Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı havalimanının giriş kısmına araçlarıyla gelen yaklaşık yüz elli kişilik bir grup ellerinde Türkbayraklarıyla, “Türkiye uyuma vatanına sahip çık” sloganı atarak askeri kalkışmada bulunanlara tepki gösterdi. Askerlerin havaalanına olası girişine karşı vatandaşlar havaalanının giriş kısmına yüz metre kala yola sivil bir kamyonla bariyer kurdu. Polisin dağılma uyarısına rağmen alandan ayrılmayan vatandaşlar, “demokrasi kazanana kadar buradayız” karşılığını verdi. Öte yandan havaalanı önüne çelik yelekli özel hareket polisleri konuşlandırıldı. Havaalanına giriş ve çıkışlar polis kontrolünde yapılıyor.

BAŞSAVCI: ASKERLER GÖRÜLDÜKLERİ YERDE TUTUKLANACAK

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, askeri kalkışmayı yapanlara karşı “darbeye teşebbüs” suçundan soruşturma başlatıldı.

Küçükçekmece Başsavcısı Ali Doğan, kalkışmacı askerlerle ilgili soruşturma başlattı ve askerlerin görüldükleri yerde tutuklanacaklarını bildirdi.

AA: BİRÇOK İLDE VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

Birçok il ve ilçede vatandaşlar, sokaklara çıkarak İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmaya tepki gösteriyor.

Erzurum, Malatya, Trabzon, Rize, Bayburt, Bolu, Sakarya, Adana, Konya, Çankırı, Niğde, Kütahya, Bursa, Iğdır, Aydın, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Zonguldak, Batman ve Gaziantep başta olmak üzere birçok il ve ilçede vatandaşlar, İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı.


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle