Hoşgeldiniz  

1 MAYIS’TA İKİ KUTLAMA

SEMİH KÖKEN | 30 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Antalya’da iki ayrı kutlama olacak. Birleşik Kamu İş ve Türk-İş’e bağlı sendikalar öğleden önce, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’ye bağlı sendika ve meslek odaları da öğleden sonra Cumhuriyet Meydanı’nda kutlayacak.

1 Mayıs İşçi Bayramı- Emek ve Dayanışma Günü, Antalya’da geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da iki ayrı kutlamaya sahre olacak. Türk-İş ve Birleşik Kamu İş’e bağlı sendikalar ile KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’ye bağlı sendika ve meslek odaları ayrı ayrı kutlama düzenleyecek. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da her iki taraf birbirine davette bulundu ve birlikte kutlama çağrısı yaptı. Sendika temsilcileri arasında davetler üzerine görüşmeler yapıldı, ancak anlaşma sağlanamadığı için ayrı ayrı kutlama kararı alındı. Her iki grup da kutlama yeri olarak Cumhuriyet Meydanı’nı kullanmak için Antalya Valiliği’ne izin talebinde bulundu. Valilik öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki gruba da izin verdi.

İLK PROGRAM ÖĞLEDEN ÖNCE

Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş’in organize ettiği ilk kutlama kapsamında saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunulacak. Saat 10.00’dan itibaren ise Aydın Kanza Parkı’nda toplanılacak. Saat 11.00’de buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapılacak. Meydanda iki sendikanın temsilcileri konuşma yapacak ve ardından müzik öğretmenlerinin kısa konseri ve halaylarla kutlama tamamlanacak.

ÖĞLEDEN SONRAKİ PROGRAM

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin kutlama programında ise saat 13.00’de Aydın Kanza Parkı’nda buluşulacak. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş sonrası meydanda sendika ve meslek odalarının temsilcileri kısa birer konuşma yapacak. Ardından yine müzik ve halaylarla kutlamalar sürecek.

NEDEN BİRLEŞİLEMEDİ?

İki grubun temsilcileri ayrı kutlama kararı alınmasına ilişkin nedenleri açıkladı. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun Antalya Temsilcisi Mehmet Balık, karşılıklı davette bulunulduğu ve görüşme yapıldığını, ancak bir araya gelinmesi için gerekli ortamın sağlanamadığını söyledi. Balık, “Biz vatan ve emek temelinde 1 Mayıs’ı kutlamak istiyoruz. Türk bayraklarıyla alanı dolduracağız. Cumhuriyetimize sahip çıkmak, işimiz, aşımız, emeğimiz, insanca yaşam için 1 Mayıs’ta alanda olacağız ve aynı duyguları paylaşan herkesi de birlikte kutlamaya davet ediyoruz” dedi.

Görüşmeler sırasında Türk-İş’in yürüyüş sıralamasına ilişkin itirazlarından dolayı bazı sorunlar oluştuğunu belirten Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ise buna benzer sorunlar nedeniyle anlaşma sağlanamadığını kaydetti. Öztürk, “Emekçilerin, işçilerin 1 Mayıs’ı nerede kutladığı belli. Biz ‘Gelin birlikte kutlayalım’ dedik ancak sebepleri belli olmayan şekilde ayrı ayrı kutlama kararı alındı” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle