Hoşgeldiniz  

0,89 faizli konut kredisi fırsatı

Semih Köken | 10 Mayıs 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: En kazançlı altın ve döviz bozduran olacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yüzde 0,89 faizli konut kredisi müjdesini verdi. Döviz ve altın bozduranın kazançlı çıkacağı paket 10 yıla kadar vadeli ve yüzde 0,89 faizli konut kredisini içeriyor. Başkan Erdoğan’ın açıkladığı uygun maliyetli konut kredileri için 3 kamu bankası olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın devreye girmesi bekleniyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantı’nın milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve piyasaya can suyu olacak paketleri açıkladı. Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından altın ve döviz bozduranın hak edeceği 1. ve 2. el konutlar için aylık 0,89 faizli konut kredisi dikkat çekti.

Hem liralaşma stratejisine destek olacak, hem de vatandaşları uygun maliyetli konut kredisi ile ev sahibi yapacak paket Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre değeri 2 milyon liraya kadar olan 1. ve 2. el konutlarda 10 yıla kadar vadeli aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi sağlanacak.

0,89 KONUT KREDİSİ FIRSATI HANGİ KONUTLARDA GEÇERLİ OLACAK?

Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların Merkez Bankası’na satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek.

Bu paketin en önemli amaçlarından bir tanesinin de döviz ve altın varlıklarının Türk lirasına dönüşümünü teşvik etmek olduğu belirtildi.

HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK?

Başkan Erdoğan’ın açıkladığı 0,89 faizli konut kredisi paketinin hangi bankalardan sağlanacağı en çok merak edilenler arasında yer aldı.

Bu konuda henüz hem resmi kanallardan hem de bankalardan resmi bir açıklama yapılmadı. Detayların yakın zaman açıklanakken, avantajlı konut kredisinin daha önce olduğu gibi 3 kamu bankası Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sağlaması bekleniyor.

Son Dakika Haberi: 0,89 faizli konut kredisi fırsatı: Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: En kazançlı altın ve döviz bozduran olacak!
0,89 faizli konut kredisi için uygulanacak olan azami vade süresi de netleşti. Buna göre vatandaşlar bu konut kredisini 10 yıla kadar vade ile kullanabilecekler.

Son Dakika Haberi: 0,89 faizli konut kredisi fırsatı: Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: En kazançlı altın ve döviz bozduran olacak!
120 ay vadelendirilecek olan konut kredisinin taksitleri 10 yıllık bir süreye yayılabilecek.

Son Dakika Haberi: 0,89 faizli konut kredisi fırsatı: Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: En kazançlı altın ve döviz bozduran olacak!
Bu imkan aynı zamanda çekilecek olan konut kredisinin aylık taksitlerini oldukça düşük miktarlara çekebilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle