Hoşgeldiniz  

Telefonda dolandırıcılığın Antalya versiyonu

SEMİH KÖKEN | 11 Ağustos 2020 | EXPO 2016 A- A+

Antalya’da bazı, turizmcileri, işadamlarını ve esnafı telefonla arayıp, kendisini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz olarak tanıtan bir kişi, ‘Sosyal sorumluluk projemize maddi destek istiyoruz’ diyerek dolandırıyor.

Telefonda dolandırıcılığın Antalya versiyonu

Antalya Falezler Reklam Ajansı Sahibi Alaattin Özuzun, başından geçen olayı  şöyle anlattı:

“Menderes Türel’in belediye başkanı olduğu dönemde de beni biri aramış ve kendisini büyükşehir genel sekreteri Birol Ekici olarak tanıtmıştı. Sosyal sorumluluk projesine destek olmamı istemişti. Başkan Türel’in de selamlarını da iletince, bu tür yardımları yapmayı seven biri olarak inanmış ve verilen iban numarasına parayı yatırmıştım. Çok sonraları Birol Ekici ile karşılaşınca dolandırıldığımı anlamıştım. Aradan yıllar geçti. Aynı kişi olup olmadığını bilmediğim biri bugün işyeri telefonundan beni aradı. Bu kez kendisini büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcısı Mustafa Gürbüz olarak tanıttı. Talepleri daha önceki ile aynıydı. Bu kez Başkan Böcek’in selamını söyledi. Ben hemen vaziyeti çaktım. Bir toplantıda olduğumu sekreterime cep telefonunu bırakırsa geri döneceğimi söyledim. Kim bilir bugün kaç kişiyi dolandırdı. ”

Dolandırıcının Alaattin Özuzun’a verdiği 0555 0582714 nolu telefonu Gün Haber muhabiri aradı. Dolandırıcı telefonu, “Buyurun, ben Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz” diye açtı. Muhabirimizin sorularından şüphelenen dolandırıcı, “Ben sizi daha sonra ararım” diyerek telefonu kapattı.

MUSTAFA GÜRBÜZ; ŞİKAYET ETTİM AMA…

Gün Haber’in ulaştığı Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, kendi ismini vererek çok sayıda kişiyi arayan dolandırıcı ile ilgili savcılığa şikayette bulunduğunu, ancak hakkında takipsizlik kararı verildiği için sonuca ulaşamadığını söyledi.

Gürbüz,  şöyle konuştu:

“Bu kişi, işadamlarını, esnafı hatta benim adıma turizmcileri de arıyor. Onlar da teyit etmek için beni arıyor. Ve bu dolandırıcılar sürekli telefon numarası değiştiriyorlar. Bir kimlik buluyorlar, onun adına telefon numarası alıyorlar. Şikayetçi oldum ama sonuç alamadım. Geçenlerde Konyaaltı’ndaki Başoğlu Balıkçısı’nı da aramışlar. Allah’tan beni tanıyorlar. Beni arayıp durumu anlatınca gerçek ortaya çıktı. Vatandaşlar, iş adamları, esnafımız benim adımı kullanarak arayan, para isteyen kim olursa olsun inanmasın.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle