Hoşgeldiniz  

Büyükşehir kendi işini kendisi yaparak tasarruf ediyor

SEMİH KÖKEN | 14 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Ekonomi A- A+

bakım onarım (2)Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü kentin daha güzel ve estetik görünmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler; cami, okul, plaj, kaldırım, park gibi hasar gören binalarda yenilemeler yapıyor. Vatandaşın zor zamanlarında imdadına koşarak onları yalnız bırakmıyor. Evi yanan ailelerin zararları gideriliyor. Çetin geçen kış aylarında sel baskınına uğrayan evler tamir ediliyor. Boyanması gereken binalar boyanıyor. Malzemeye ihtiyacı olanlara yardımda bulunuluyor. Bir yıl içinde Yangında zarar gören 4 ev onarıldı. Sel baskını sonrası hasar gören 20 evin bakım onarımı yapılarak boyandı.

ENGELLİLERİN EVLERİ DÜZENLENİYOR
Büyükşehir Belediyesi engelsiz evler yapıyor. Bakım onarım ekipleri, engellilerin evlerinde hayatlarını kolaylaştırabilmek için düzenlemeler yapıyor. Kapı girişleri genişletiliyor. Engelli aracı ile rahatça apartmana giriş yapabilmeleri için kimisine kalıcı kimisine portatif rampa yapılıyor. Elektrik düğmeleri ulaşabilecekleri bir seviyeye getiriliyor. Ekipler seferber olarak engelleri ortadan kaldırıyor.
KENDİ İŞİNİ YAPARAK TASARRUF YAPIYOR
Kent estetiğine önem veren Antalya Büyükşehir Belediyesi gerekli gördüğü binaların cephe boyamasını da yapıyor. Talepler doğrultusunda ve ihtiyaca yönelik camilerin boyaması ve avlularına tuvalet yapımı işlemleri gerçekleştiriliyor. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahil şeridi duvarı boyanarak kötü görüntüden kurtarıldı. Milli Eğitim’e bağlı okullar boyanıyor. Bütün alt geçit ve yaya üst geçitlerin boyaması ve bakım onarımı yapılıyor. Vizyon projelerden biri olan Tünektepe Projesi, Döner Gazino’nun bütün boyama işlemleri ve bakımı da Büyükşehir ekiplerinin çalışmaları kapsamında. Büyükşehir Belediyesi işini kendisi yaparak tasarrufa gidiyor. Ekipler 800 bin liraya mal olacak boyama işlemi için boya alımı yaparak 145 bin liraya mal etti. Böylece büyük bir tasarruf sağlandı.
KALDIRIM TAŞLARI YENİLENİYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma yaptığı yerlerden biri de Hasan Subaşı Parkı. 6 bin metrekare taş kaplama yapılan park alanı vatandaşların hizmetine sunuldu. Kent merkezinde sürekli doğal nedenlerden dolayı kırılan, bozulan kaldırım taşları yenileniyor. Kent merkezinde 8 bin metrekarelik kaldırım taşı yenilendi. Bordür yenilenmesi yapıldı.
LARA SAHİLİ AYDINLATILDI
Kış aylarında yıldırım düşmesi sonucu minaresi yıkılan Sanayi Cami’nin minaresi yapıldı. Lara Birlik sahil yolu ışıklandırıldı. Mahallelere kurulan kültür çadırları ile vatandaşların düğün sünnet gibi özel günlerde kullanmaları için Ermenek Mahallesi’ne yeni bir Kültür Çadırı kazandırıldı. Birçok hizmeti ile Antalya’da ilk olma özelliği taşıyan Büyükşehir Belediyesi Cam Piramit alanı içerisinde eğitim veren Anaokulu’nun bütün yapısı bakım onarım ekipleri tarafından gerçekleştirdi. Miniklerin atölyelerini, okuma mantar odalarını, mini hayvanat bahçesinin işlerini baştan aşağıya Büyükşehir üstlendi. Bakım onarım ekipleri ayrıca Antalya’ya gelip fotoğraf çektirmeden kimsenin ayrılmadığı şemsiyeli sokağın düzenli olarak yıpranan şemsiyelerini değiştiriyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle