Hoşgeldiniz  

Antalya OSB Tanzanya’ya Gidiyor

Semih Köken | 18 Ağustos 2015 | Antalya Haber, Ekonomi A- A+

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), 35 kişilik sektörel ticaret heyeti ile Doğu Afrika’ya çıkarma yapacak. Tanzanya’nın Darüsselam kentinde gerçekleşecek BuildExpo Fuarı’na katılacak olan heyet, iş dünyasının etkin isimleri ile yüz yüze görüşmeler yaparak ülkenin yatırım fırsatlarını değerlendirecek.

Antalya Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, AOSB Müteşebbis Heyet üyeleri ile bölgedeki sanayicilerden oluşan 35 kişilik heyet, Tanzanya’daki ilk temaslarını Büyükelçilik yetkilileri ile gerçekleştirecek. Ülkenin ekonomik durumu ve yatırım fırsatları hakkında elçiliğin düzenleyeceği bilgilendirme toplantısına katılacak olan Antalya OSB heyeti, daha sonra 18’ncisi düzenlenecek olan BuildExpo Fuarı’na katılacak.

İnşaat-yapı, makine-metal-enerji, plastik-polyester-akrilik, ahşap-mobilya sektörlerini kapsayan fuarda Tanzanyalı işadamları ile yüz yüze görüşmeler yapacak olan heyet üyeleri, ihracat pazarında yapabilecekleri işbirliği olanaklarını değerlendirecekler. 5 günlük program kapsamında bölgede üretim yapan fabrikaları da ziyaret edecek olan heyet üyeleri, ayrıca ülkenin kültürel zenginliklerini de yakından inceleme şansına sahip olacak.

Türkiye’deki OSB’ler arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Ekonomi Bakanlığı destekli Sektörel Ticaret Heyeti oluşturarak yurtdışı fuarlarına katılan ve birebir görüşmeler yapan Türkiye’nin ilk OSB’yiz. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Maden, Metal ve Orman Ürünleri Daire Başkanlığı’ndan aldığımız yüzde 60’lık destek ile sanayicimize yeni yatırım alanları ile tanıştırıyor, Antalya OSB’nin adını uluslararası mecraya taşımış oluyoruz.” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle