Hoşgeldiniz  

YÖREX’i 114 Bin Kişi Ziyaret Etti

SEMİH KÖKEN | 31 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

ATB öncülüğünde TOBB, TESK ve çok sayıda kurumun desteğiyle ANFAŞ Expo Center’da düzenlen YÖREX Fuarı’na ilişkin ATB Başkanı Ali Çandır, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ve Yönetim Kurulu üyeleri bir değerlendirme yaptı. Bir yöresel ürün olan Elmalı Serpme Börekçisi’ndeki toplantıda konuşan ATB Başkanı Çandır, 6-7 yıldır uğraş verdikleri, küçük bir düşünceyle çıkılan yolda bugün Türkiye’nin birçok yerinde kıyıda köşede kalmış ürünlerini tekrar gün yüzüne çıkarmak için bir umut oluştuğunu söyledi.

Sonucun gurur verici olduğunu belirten Çandır, şöyle konuştu:

“Binlerce yıllık Anadolu’nun birikimi el emeği göz nuru ürünler hak ettiği yere gelir. Coğrafi işaretlemelerle hakkı hukuku korunur. Kırsalın kılcal damarlarında canlanma olur. Göçler azalır yerel kalkınma yerel tanıtıma katkısı olur. Yöresel ürünler fuarı bitince işimiz bitmiş değil. Sorumluluğumuz bir kat daha arttı ve Türkiye’nin her yerinde yöresel ürünlerin coğrafi işaret alması, paketlenmesi ve pazarlanmasına ilişkin bakanlığımız ve odalar birliğimizin destekleriyle bu konuda önemli gelişmeler sağlayacağız. Önce kendi insanımıza bunları kullanması, sonrada dünya insanın bunları kullanması için var gücümüzle çalışacağız.”

ANTALYA SAHİP ÇIKTI

Fuarın Antalya’nın sahiplenmesiyle bir başka anlam kazandığını kaydeden Ali Çandır, “100 bin kişi bekliyorduk ama 114 bin 180 kişi ziyaret etti. Anadolu’nun değerlerine sahip çıkan bu insanlara teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu rakam, gün geçtikte daha da artacak. Çok olumlu dönüşler aldık, daha çok geliştirilmesi için her türlü öneri ve eleştiriye açığız. Ağzından YÖREX’i geçiren herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

YÖREX PATENTİ

YÖREX isminin patenti noktasında bir badire atlattıkları ve mahkeme kararıyla patentini aldıklarını da belirten Ali Çandır, “YÖREX ismini kullanacak herkes bize soracak” dedi.

Fuarda birçok firmanın iş görüşmeleri yaptığı, ticari anlaşmalar imzaladığı ve bunun onlara büyük cesaret verdiğini dile getiren Çandır, kamuoyuna ev ve işyerlerindeki mutfaklarında tüketirken, alışverişlerinde yöresel ürünleri yer vermeleri çağrısında da bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle