Hoşgeldiniz  

Yıldız, ‘Antalya’ya 1 milyar TL’lik yatırım yaptık

SEMİH KÖKEN | 14 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Enerji Bakanı Taner Yıldız ziyaret (7) Enerji Bakanı Taner Yıldız ziyaret (2) Enerji Bakanı Taner Yıldız ziyaret (5)

 

 

Bir dizi ziyaret ve toplantı için Antalya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bakan Taner Yıldız’ı Büyükşehir Belediyesi’nin önünde karşılayarak, belediye bürokratlarıyla tanıştırdı. Ziyarette Taner Yıldız’a Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve Enerji Bakanlığı’nın bürokratları da eşlik etti. Enerji Bakanı Yıldız, Başkan Menderes Türel ile Ankara’da mesai arkadaşlığı yaptığını belirterek, “Menderes Türel Antalya için önemli bir şans. 4-5 aylık süreçte çalışmalarından aldığımız geri dönüşler, son derece güzel şeyleri işaret etti. Sivil Toplum Kuruluşları, valiliğimiz ile yapılan çalışmalar da olsun Antalya’nın dengelerini çok iyi bilen başkanımız var” dedi.

ANTALYA’YA 1 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Antalya’da enerji sektörünün bütün alakadarları ile bir araya geleceklerin söyleyen Taner Yıldız, şöyle konuştu: “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin güneş enerjisi ve hidroelektrik santrali ile ilgili projelerini çok önemsiyoruz. Bu konuda gereken desteği vereceğiz.  Bugün Antalya, Isparta ve Burdur bölgesinin sorunlarını konuşacağız. Antalya’da enerji sektörüne son 12 yılda yaklaşık 1 milyar TL’ye yakın yatırım yaptık.  Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen bir şehrimiz. Bundan sonraki yatırımlarım devam edecek. 180 milyon TL’lik petrol ve doğalgaz araması ile ilgili para aktarıldı. Bu yıl Antalya açıklarında uluslararası bir firma ile yapılacak bir yatırımımız olacak. Bu yatırımlarımız petrol ve doğalgaz ile devam edecek.”

ANTALYA KANATLANACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Enerji Bakanı Taner Yıldız’ı Belediye’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ankara’daki  mesai birlikteliğimizde belediyelerimizle ilgili yapmış olduğunuz düzenlemelerin faydasını daha yakından görmeye başladık. Özellikle sokak aydınlatmaları hususunda belediyelere sağlanan kolaylık çok önemlidir. Böyle bir hususu sorun olmaktan sizlerin desteği ile çıkardık. Göreve başladıktan sonra önemli projeleri, şehrin kangren haline gelmiş projelerini çözmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Antalya sizlerin ve Başbakanımız desteği ile çok şanslı bir dönem yaşacak. Hizmet noktasında Antalya kanatlanacak. Bunun emareleri ilk 4 ayda hizmet süremizde gözükmeye başladı” dedi.

 

 

ENERJİ ÜRETEN BELEDİYE

Büyükşehir Belediye olarak sadece enerji tüketen bir belediye olmayacaklarını ifade eden Başkan Menderes Türel, “Enerji üreten belediye olmak istiyoruz. Sulama kooperatiflerinde güneş enerjisi elde etmek istiyoruz. Güneş tarlaları oluşturacağız. Bu konuda ekibimiz gerekli çalışmaları yapıyor, yakın zamanda Bakanlığımızın kapısını çalacağız. Antalya’da bizim de bir çılgın bir projemiz var. Boğaçayı’nda Antalya’nın sahil bandında değil, kuzeyden güneye, karada bir sahil kazandıracağımız bir projemiz var. Aynı zamanda burası taşkın önleme alanıdır. Bu bölgeye bir hidroelektrik santralı veya bir gölet yapılması konusunda teknik arkadaşlar çalışma yapıyor. Bu bölgede yapılacak rekreasyon projesinde, taşkın önlemeye yönelik tedbirler açısında bu baraj, bizlere katkı sağlayacak. Yeri konusunda Devlet Su İşleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Bakanlığımızdan gerekli izinleri alarak, adımları atacağız. Bir taraftan yenilenebilir güneş enerjisi, bir taraftan hidroelektrik üreten yatırımları sizlerin desteği ile Antalya’ya kazandıracağız” diye konuştu.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, daha sonra Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bakan Taner Yıldız’a Antalya’nın turunç reçelini hediye etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle