Hoşgeldiniz  

Yavru Caretta Caretta Turistler Tarafından Uğurlandı

Semih Köken | 18 Temmuz 2016 | Antalya Haber A- A+

Yavru Caretta Caretta Turistler Tarafından Uğurlandı

Dünyada nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alan caretta carettaların Mayıs ayında başlayan yumurtlama döneminin ardından yavrular yumurtalardan çıkmaya başladı.
Mayıs ayında Kemer Ayışığı Plajı’nda Dakapo Beach’e gece yumurtlayan caretta carettanın yavruları yuvadan çıkmaya başladı. Kemer Belediyesi veteriner hekimleri Fevzi Uzun ve Seda Aytekin, Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi üyeleri ile yuvayı açtı.
Geçen gece yuvalarından çıkan yavru caretta carettalardan yaşayan olup olmadığını kontrol etmek için yuvayı açan yetkililer, yuva içerisinden bir tane canlı caretta caretta çıkardı. Kooperatif yetkilisi Bayram Kütle gazetecilere yaptığı açıklamada, Mayıs ayında caretta carettanın Ayışığı Plajı’nda denize yakın yere yumurtlamasından sonra yumurtaların denize daha uzak alana taşıdıklarını hatırlatarak, toplam 101 yumurtadan sonra çıkan caretta carettaların sayımını yaptıklarını söyledi. Yumurtaların çıkışından sonra 74 yavrunun denize ulaştığını anlatan Kütle, “23 tane dölsüz, 2 embriyo ve 2 ölü yavru var. 16 senedir bu işi yapıyorum diyen Kütle; İlk defa bu plajda caretta carettanın yumurtladığını gördüm. Bilim adamlarına göre yaklaşık 25 yıl sonra erginlik çağına gelince tekrar buraya yumurtlamaya gelecektir diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Yuvadan canlı çıkan caretta carettanın denize ulaşmasını çevredeki vatandaşlar ve turistler ilgiyle izledi. Bazı turistler yavru caretta carettayı cep teflonu ile görüntüleyerek denize yolcu ettiler.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle