Hoşgeldiniz  

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği iş dağılımından şikayetçi

Semih Köken | 20 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

YAPI Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şube Başkanı İrfan Varol, bir kişinin sahibi olduğu 4 yapı denetim firmasının belediyelerden pastanın büyük payını aldığını iddia ederek, diğer yapı denetim firmalarının iş yapamaz duruma geldiğini söyledi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şube Başkanı İrfan Varol, 15 Eylül’de yaptıkları basın açıklamasına rağmen, belediyelerin özellikle müteahhitler üzerinde baskıcı ve yönlendirici tutum içerisinde olduklarını iddia etti. İrfan Varol, bunun sonucunda yapı denetim sektöründe kartel oluştuğunu belirtti. Bir kişinin sahibi olduğu 4 yapı denetim firmasının belediyelerden pastanın en büyük payını aldığını iddia eden Başkan Varol, “Diğer yanda tek firma sahibi iş yapamıyor. Biz buradan belediyelerde oluşan bu adaletsiz durumu şikayet ediyoruz” dedi.

Müteahhitlerin yapı denetim firmalarıyla muhatap edilmesini de eleştiren Başkan İrfan Varol, “Normal şartlarda yapı denetim firmaları ile arsa sahipleri muhatap olması lazım. Ancak, arsa sahipleri topu müteahhide atıyor. İşveren olarak da yapı denetim firmalarının karşısına müteahhit çıkıyor. Müteahhit- yapı denetimci ilişkisinin bir şekilde sonlandırılması gerekiyor. Burada neticede konu insan yaşamına dayanıyor. Belediyenin yapı denetim firmalarına olan tutun ve davranışları, iş dağılımındaki adaletsizliğin en büyük nedeni” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle