Hoşgeldiniz  

Vali Türker Avrupa Finans Konferansı’na katıldı

Semih Köken | 23 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ULUSLARARASI İşçi Örgütü’nün (UNI) 4’üncü Avrupa Finans Konferansı’nın açılışına katılan Vali Muammer Türker işçilerin seslerinin sendikal örgütlenmeler, düzenlenen konferanslar ve toplantılar yoluyla daha gür çıkmasının dünya barışı ve çalışma barışı için önemli olduğunu söyledi.

Serik İlçesi Belek turizm bölgesindeki Ela Quality Otel’de düzenlenen konferans öncesinde, Ankara’daki patlamada hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Konferansın açılışında konuşan Vali Muammer Türker, toplantının Antalya’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Türker, işçi hakları için 60 ülkeden gelen delegelere “Hoş geldiniz” diye seslendi. Vali Türker, işçilerin seslerinin sendikal örgütlenmeler, düzenlenen konferanslar ve toplantılar yoluyla daha gür çıkmasının dünya barışı ve çalışma barışı için önemine işaret etti.

Ankara’da 10 Ekim’deki bombalı saldırıya da değinen Vali Türker, daha güzel bir dünyanın acıların paylaşılmasıyla ortaya çıkacağını belirterek, terörü herkesin kınamasının bir insanlık görevi olduğunu söyledi. Vali Türker, Antalya’nın 30 yıldır Türkiye’nin turizm başkenti ve sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olduğunu kaydetti. Antalya’da gerçekleşecek Expo 2016 ve G20 gibi organizasyonlar hakkında bilgiler de aktaran Vali Türker, konferansa katılanlara aileleri ile birlikte tatil yapmak için de Antalya’ya beklediklerini ifade etti.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay da yaptığı konuşmada, 900 sendika ile 150 ülkede örgütlü ve 20 milyon üyesi olan uluslararası işçi örgütü UNI yöneticilerine toplantıyı Antalya’da yaptıkları için teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle