Hoşgeldiniz  

Vali Türker: Antalya G-20 ile lig atladı

Semih Köken | 20 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Valisi Muammer Türker, “G-20 Liderler Zirvesi Antalya’ya lig atlattı” dedi.

Vali Muammer Türker, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) yeni yönetim kuruluna nezaket ziyaretinde bulundu. Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Vali Türker, cemiyetin Kaleiçi’ndeki binasını gezdi, Türkiye’de basın sektörünün kısa bir tarihini anlatan Basın Müzesi sergisini ilgiyle karşıladı.

Ziyaretinde Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Vali Türker, Antalya’ya ilişkin artık dünyada algının olumlu anlamda değiştiğini, değişmeye devam edeceğini belirterek, zirvenin kente lig atlattığını söyledi. Bu değişimi Antalya Havalimanı’nda dünya liderlerini uğurlarken kente ilişkin aldıkları geri bildirimde de çok açık bir şekilde gördüklerini anlatan Vali Türker, başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere birçok liderin Antalya’ya yeniden gelme dileğini ilettiğini söyledi.

G-20 dolayısıyla Antalya’nın muazzam bir yatırım aldığına da dikkat çeken Vali Türker, “Sonuçta yapılanlar G-20 için olsa bile kentte kalıcı eserler haline geldi. Kavşaklardan zirvenin gerçekleştiği bölgenin internet altyapısının iyileştirilmesine, gözle görülmeyen Serik’te sel baskınları ve taşkınlara ilişkin altyapı düzenlemelerine aynı zamanda turizmde önemli bir marka olan Belek bölgesinde kalıcı yatırımlar oldu” diye konuştu.

Zirvenin ardından artık burada ortaya çıkan enerjinin sürdürülebilir olmasının önemli bir konu olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Türker, bu amaçla G-20 Antalya Zirvesi’nin logosunu kalıcı olarak kullanmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Muammer Türker, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’yla da irtibata geçerek, gerekirse logonun fikri mülkiyet hakları da alınarak Antalya’nın dünyanın en önemli zirvelerinden birine ev sahipliği yaptığını her platformda vurgulamayı amaçladıklarını söyledi. Vali Türker, bu amaçla turizmcilerle birlikte bir çalışma yürüttüklerini ve ilerleyen günlerde G-20 sonrasını tartışmaya açacak geniş katılımlı bir toplantı planladıklarını aktardı.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise ziyareti dolayısıyla Vali Türker’e teşekkürleriyle birlikte AGC’nin flamasını takdim etti. Yeni, G-20’den Antalya’nın büyük başarıyla çıktığını, bu noktada başta Vali Türker olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle