Hoşgeldiniz  

Uyuşturucuya Tiyatro İle Meydan Okuyorlar

SEMİH KÖKEN | 03 Aralık 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği’nin koordinasyonunda başlatılan drama-tiyatro eğitimlerini gönüllü tiyatro eğitmenlerinden alan gençler aynı zamanda diksiyon, sahnede duruş, ses ve iletişim ifadeleri eğitimlerini de tamamladı.

 

 

Madde bağımlılarının yaşadıkları olaylardan ilham alınarak İsmail Şenel’in yazıp, Ali Aytuğ’un yönettiği ‘Eğer Baştan Başlasaydım’ isimli oyunda, Seçil Aşık, Görkem Duman, Cengiz Boz ve 17 yaşındaki S.S. sahne aldı. 12 yaşındayken uyuşturucuya başlayıp birkaç ay önce bırakan 15 yaşındaki İ.S.G.’de oyunda arkadaşlarına sahne arkasında destek oldu. Semih Özer, Saliha Sevinç, Hülya Ongun, Necdet Ongun ve Hanife Aldemir gibi profesyonel oyuncuların da rol aldığı oyunda uyuşturucunun zengin-fakir ayrımı yapmadan, toplumun her kesiminden insanı tehdit ettiğine dikkat çekildi.

GENÇLERİMİZİ GERİ KAZANIYORUZ

Bağımlılıktan kurtulmuş gençlerin gerçek hikayelerinin tiyatro eğitmenleri tarafından kaleme alındığını belirten İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, “Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda hazırlanan tiyatro oyunuyla gençlerin madde bağımlılığından korunmaları, sağlıklı, mutlu ve üretken bireyler olarak var olabilmeleri için gelişimlerini desteklemek istedik. Madde bağımlılığı tedavisi görmüş gençlerin sosyal uyumlarını güçlendirmek, yaşam standartlarını iyileştirmek, toplumla bütünleşmesine katkı sağlamak ve psiko-sosyal yönlerden destekleyerek topluma geri kazandırmayı amaçladık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

 

1-4-8 ve 11 Aralık tarihlerinde Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde, 3 Aralık’ta Döşemealtı/Yeşibayır Kültür Merkezi’nde ve 10 Aralık’ta Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda gösterime sunulacak oyunun tüm gösterileri saat 13.00’da başlayacak. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle