Hoşgeldiniz  

UYUŞTURUCU TACİRİ NİNELER…

SEMİH KÖKEN | 03 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde geçtiğimiz yıl jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda evlerinde 9 kilogram esrar ele geçirilen 72 ve 66 yaşlarındaki kardeş kadınlara 8 yıl 4’er ay hapis cezası verildi.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde Antalya İl Jandarma KOM Şube Müdürlüğü ve Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Gürçam Mahallesi’ndeki bir eve baskın düzenledi. Dört torunu bulunan 74 yaşındaki Adile E. ile 3 torunu bulunan 66 yaşındaki Yeter E.’nin oturduğu evde yapılan aramada, çuval içinde içime hazır 3.5 kilogram esrar ele geçirildi. Narkotik köpeği Reva ile bahçede yapılan aramada ise çalıların arasına gizlenmiş 5.5 kilogram esrar daha bulundu. Geceyi nezarette geçiren nineler, tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı cezaevinde kondu.

DAVA SONUÇLANDI

Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada hazır bulunan sanık Adile E. ve Yeter E. kardeşler suçlamayı kabul etmedi. Şüphelilerden tutuklu Yeter E, mahkemede çantasında bulunan tohumları yolda bulduğunu, tohumların ne olduğunu anlamak için birbirlerine göstermek için çantasına sakladığını, evinin bahçesinde bulunan 5.5 gram ağırlığındaki esrar maddelerini kendisine ait olmadığını, kimin tarafından konulduğunu ise bilmediğini ifade ederek atılı suçlamayı kabul etmedi.

Abla Adile E. ise, savunmasında ikameti içerisinde bulunan esrar maddelerinin kime ait olduğunu bilmediğini, evinin kapılarının kilidinin bulunmadığını, kendisinin kız kardeşi Yeter E’nin evinde kaldığını, evine kimin girip çıktığını bilmediğini ifade ederek atılı suçlamayı reddetti.

Mahkemesi heyeti, iki kız kardeş olan Adile ve Yeter E’nin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan ayrı ayrı 8’er yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. İki kız kardeşler tutuklu geldikleri Alanya L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle