Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

SEMİH KÖKEN | 21 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi gençleri spora teşvik etmek ve spor alt yapısı oluşturmak amacıyla Okullar Ligi oluşturuluyor. Türkiye’de ilk olan proje ile genç yetenekler keşfedilecek.

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen törende, protokole Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu imza koydu. Proje hakkında bilgi veren Başkan Menderes Türel, projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve hem kendileri açısından hem de ülke açısından büyük önemi bulunduğuna dikkat çekti. Türel, proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerini kapsayan bir Okullar Ligi oluşturacaklarını ifade etti. Türel, 6 ay sürecek ligde futbol, basketbol ve voleybol branşlarında müsabakaların yapılacağını kaydetti.

 

BİR SÖZÜMÜZÜ DAHA TUTTUK

Türel, sözlerine şöyle devam etti: “Amatör sporların desteklenmesi ve gençlerin spora teşvik edilmesi açısından çok önemli hedeflerimiz vardı. Bugün bunlardan birini daha yerine getiriyoruz. Bunlar secim beyannamemizde de vardı. Verdiği her sözü yerine getiren bir Belediye Başkanı olma gayreti ve sıfatıyla bugün bir sözümüzü daha tutmuş oluyoruz. Gençlere yönelik bu proje üç yaş grubunda gerçekleştirilecek. Küçüklerde 2003-2004 doğumlular, yıldızlarda 2001-2002 doğumlular, gençlerde ise 1999 -2000 doğumlular mücadele edecek.  İnşallah bu ligden çıkacak milli sporcularımız gelecekte başarıyla Antalya’mızı, ülkemizi temsil eder duruma gelecekler. Antalya’mızın çok önemli bir spor potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Şimdi bunu bir sonuca dönüştüreceğiz. Bu konuda bizi cesaretlendiren, atmış olduğumuz cesur adımlara destek veren Milli Eğitim Bakanlığımıza Antalya İl Müdürümüz Osman Nuri Gülay şahsında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da İl Müdürümüz Burhanettin Hacıcaferoğlu şahsında teşekkür ediyorum.”

ORTAK KENT KÜLTÜRÜNE KATKI

Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise Menderes Türel’in seçimleri kazanmasının ardından gençlerle ilgili önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Hacıcaferoğlu, “Bu proje gençlerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde kullanmaları açısından önemli” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay Antalya’da 422 bin öğrencinin bulunduğunu hatırlatarak, “Başkan Türel, eğitime büyük destek veriyor. Kısa süre içinde okul bahçesi düzenlemesinden tutun da okul dizaynına kadar birçok sıkıntımızı çözdü. Bugün farklı ve önemli bir projeyi imzalıyoruz. Antalya sürekli göç alan bir kent. Ortak bir kent kültürü oluşturmamız için öğrencilerimizi ortak bir kent faaliyetinde buluşturmamız gerekiyordu” dedi.

ÖĞRETMENLER DE BİLGİLENDİRİLDİ

Öte yandan Turizm Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla proje, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerindeki okulların yöneticileri ile beden eğitimi öğretmenlerine anlatıldı. Yaklaşık 200 eğitimcinin katıldığı toplantıda, Okullar Ligi’nin amacı, hedefi ve işleyişi ile ilgili bilgi verildi.

 

OKULLAR LİGİ NEDİR

Öğrencilerin boş zamanlarını daha etkin kullanmaları ve spor alanında ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak sportif müsabakalara katılımlarını sağlamak amacıyla oluşturulan proje, futbol, basketbol, voleybol branşlarında ve küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde üç ayrı yaş grubunda düzenlenecek. 6 ay sürecek Okullar Ligi’ne, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde bulunan ortaokul ve ortaöğretim (lise ve dengi) okullar katılabilecek. Öğrenciler, spor müsabakalarına okul takımları aracılığıyla katılım sağlayacak. Fikstür çekiminin ardından başlayacak projede eğitim yılı bitmeden doğru sona erecek. Dereceye giden okullar, eğitmenler ve sporcular onure edilerek ödüllendirilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle