Hoşgeldiniz  

Türkiye’nin En Büyük Tarım Fuarı Growtech Başlıyor

SEMİH KÖKEN | 17 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

UBM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye tarım sektörünün en büyük buluşma platformu olan Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 3 Aralık’ta 14’üncü kez Antalya Expo Center’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. 50’nin üzerinde ülkenin katılımıyla 40 bin metrekare alanda 650’nin üzerinde markayı bir araya getirecek fuara, bu yıl ‘Tarım Makineleri ve Hayvancılık’ özel bölümü eklendi.

 

 

80 BİN ZİYARETÇİ

Sera, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, peyzaj ve organik tarımla ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetleri bir arada sunan Growtech Eurasia, bu yıl da büyüdü. Growtech Eurasia’nın Avrupa ve Balkan ülkelerinden Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türki Cumhuriyetler’e kadar geniş bir coğrafyada etkin tarımsal ihtisas fuarı olarak öne çıktığını belirten UBM Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, fuara bu yıl 80 bin ziyaretçi beklendiğini söyledi. Engin Er, sektörün gelişimine katkıda bulunan paneller ve etkinliklerle sadece ticari bir buluşma platformu olmanın dışında tarım sektörünü destekleyen Growtech Eurasia Fuarı’nda, 7’nci kez Growtech Tarım Ödülleri’nin verileceğini kaydetti.

EN YENİ ÜRÜNLER

Fuarda Türkiye’de tarım sektörünün lokomotifi firmalar ve markaların en yeni ürünlerini sunacağını anlatan Engin Er, en küçüğünden en büyüğüne sektörün tüm temsilcilerinin, uluslararası alım heyetleri ve çiftçilerle, ziraat odaları, üreticilerle buluşarak yeni ticari bağlantılar kurma fırsatına sahip olacağını dile getirdi.

ALIM HEYETİ PROGRAMI

Modern tarımın güncel uygulamalarını tanıtmak için fuar süresince zengin içerikli seminerlerin de olacağını kaydeden Er, “Türkiye’den ve yurt dışından katılımcıların deneyimlerini paylaştığı ve modern tarımın güncel uygulamalarını tanıttığı önemli aktivitelerden biri olacak. Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü ve Antalya İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği organizatörlüğünde düzenlenecek Alım Heyeti Programı ile tüm katılımcılar yeni ticari fırsatlar bulacak ve ikili görüşmeler gerçekleştirebilecek” dedi.

TARIM SEKTÖRÜ, TÜRKİYE EKONOMİSİNDEN DAHA FAZLA BÜYÜDÜ

Tarımsal üretimde dünyada 7’nci sırada yer alan Türkiye’nin, gelişen teknolojileri hızla uygulayarak ve yerli tarımı geliştirecek önlemler alarak büyümeye devam ettiğine işaret eden Er, şöyle devam etti:

“2013 yılında ekonomik büyüme oranı yüzde 4.4 oranında gerçekleşirken, tarım sektörünün büyüme oranı yüzde 5.4 oldu. Biber, domates, salatalık ve taze fasulye üretiminde dünya üçüncüsü olan Türkiye, incir, kayısı, kiraz, ayva üretiminde ise dünya birincisi konumuyla uluslararası tarım sektörünün en iddialı oyuncuları arasında yer alıyor. Dünya pazarlarının önemli tarımsal ürünler üreticisi ve ihracatçısı olan Türkiye yıllık tarımsal üretim hacmini 62 milyar doların üzerine çıkararak, dünyanın 7’nci büyük tarımsal üretim değerine ulaştı. 2013 yılında tarımsal ihracatımız rekor kırdı, 17.7 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı gerçekleştirdik. Geçen yıl, tarımsal hammaddeler dahil olmak üzere, 832 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdik. Türkiye’nin gıda maddeleri dış ticaret fazlası 6 milyar dolara ulaştı.”

NEDEN ANTALYA?

 

Antalya ulaşım altyapısı ve zengin konaklama seçenekleriyle dikkat çekerken, şehrin marka değerine katkı sağlayan en önemli sektörlerin turizm ve tarım olduğunu anlatan Er, “Akdeniz bölgesi ve Antalya, tarım sektöründeki yerli ve yabancı yatırımcıların en fazla tercih ettiği bölge. Özellikle örtü altı tarımın yoğun yapıldığı Antalya, Türkiye’deki sera alanlarının yaklaşık yüzde 65’ine sahip. Antalya, 5.2 milyar TL tarımsal üretim değeriyle ülke genelinde birinci sırada yer alırken, sebze tohumu yetiştiriciliğinde üretiminin yüzde 45’ini, sebze fidesi yetiştiriciliğinde yüzde 66’sını, kültür mantarı yetiştiriciliğinde yüzde 58’ini, kesme çiçek yetiştiriciliğinde yüzde 34’ünü ve kesme çiçek ihracatında yüzde 89’unu karşılamaktadır. Antalya’nın Türkiye’deki toplam sebze meyve üretiminin yüzde 11’ine ve ihracatının yüzde 23’üne sahip olması şehrin Türk tarımındaki yerinin ve öneminin büyük bir göstergesidir” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle