Hoşgeldiniz  

TÜREL’E BAKAN DESTEĞİ

SEMİH KÖKEN | 26 Nisan 2014 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

bakandestek-detay

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ilk ziyaretçisi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Başkan Türel, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ile birlikte aynı zamanda Antalya Milletvekili olan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nu karşıladı. Başkan Türel, AB Bakanı ile birlikte bir süre sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, bir kardeşiniz olarak Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Zaatalinizin Antalya’ya olan katkılarını her vesile ile ifade ediyoruz, biliyoruz, şahitlik ediyoruz. Şimdi Antalya çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Şahsınızın bakanlık görevi Antalya için büyük bir şans oldu. Bunu her yerde büyük bir iftiharla dile getiriyoruz. Özelikle Antalya’ya ayırdığınız zaman, Antalya’nın meselelerine ayırdığınız zaman bizim için de çok büyük bir fırsattır. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

 

Hizmet dönemi başlıyor

Antalya Milletvekili olarak Bakanlık Kurulu’nda temsil ediliyor olmasının yerel yönetimde Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerin önünün açılması noktasında büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Menderes Türel, “Bunu sizin sayenizde en iyi şekilde değerlendireceğiz. Antalya’da artık seçim geride kalmıştır. Bundan sonra hizmet dönemi başlamıştır. Bu hizmet döneminde sizinle el ele vererek arkadaşlarımızın gayretleriyle Antalya’ya laik olduğu projeleri kazandıracağız. Antalya bir dünya şehri, sizde Avrupa Birliği’nden sorumlu bir bakanımız olarak baş müzakerecimiz olarak Antalya’nın Türkiye’nin Avrupa’ya açılan bir kapısı, bir penceresi olması hususunda hem diplomatik olarak hem siyasi olarak çok önemli katkılar sağladınız. Şimdi bunu Büyükşehir Belediyesi ile de gerçekleştirerek, buluşturarak çok daha farklı bir noktaya taşıyacağız” diye konuştu.

 

El ele çalışacağız

Türel, şunları söyledi: “Sizin bakanlığınız ile Antalya’ya önemli bir fırsat doğmuştur. Şimdi bizim Büyükşehir Belediye başkanlığımız ile bu fırsatı neticeye dönüştürme zamanıdır. Bunu da desteklerinizle, talimatlarınızla, en iyi şekilde yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tabi ki biz seçildikten sonra siyasi rozetlerimizi kapıda bırakıyoruz. Antalya’da bize oy vermiş, vermemiş, herkese hizmet etmek gibi bir sorumluluğu yerine getiriyoruz. Antalya’da seçimler geride kaldıktan sonra, özellikle bize oy vermeyen vatandaşlarında dahi bizim seçilmemizden duydukları memnuniyete şahit oluyoruz. Ben oy vermedim ama Menderes Bey’in Başkan seçilmesi ve özellikle Bakanımızla el ele vererek, Antalya’ya ciddi hizmetler, büyük projeler getirecek olması sevindiricidir diyen vatandaşlarımız oldu. Bundan sonra bize bu beklentilere cevap vermek gerekiyor. İnşallah bunu en iyi şekilde yerine getireceğiz.”

 

Hizmete kaldığı yerden devam

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise çok karmaşık duygular içerisinde olduğunu söylerken, “Bir yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin partimize geçmesi ama hizmet adına, hizmetin ustasına geçmesi, Antalya sevdalısı bir arkadaşımızın Antalya Belediye Başkanı seçilmesi bizleri çok mutlu etti. Hizmet anlayışımızın Antalya’nın geleceği için çok önemli olduğu için tüm Antalyalılara bir kez daha teşekkür ediyorum. Size olan güvenleri, partimize ve Sayın Başbakanımıza olan güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ankara da çok önemli görevleri Antalya için bıraktınız geldiniz. Ankara’da kritik görevleriniz vardı, ancak sizin Antalya sevdanız, Antalya’ya hizmet borcunuz sizi Antalya’ya geri getirdi. Antalyalılarda bu sevdanızı gördü. Antalya’ya hizmet etme aşkınızı destekledi. Bundan sonraki süreçte Antalya’ya beş yıllık hizmet sürenizdeki kaldığınız yerden hizmet edeceğinizi, daha iyi hizmet edeceğinizi, daha büyük projelere imza atacağınızı inanıyoruz. Antalya Türkiye’nin aydınlık yüzü Dünya’ya ve Avrupa’ya açılan penceresidir” dedi.

 

Antalya marka şehir

Bakan Çavuşoğlu, 2004-2009 yılları arasında Antalya’ya yapmış olduğunuz hizmetleri Antalyalıların unutmadığına değinerek, “Bu süreçte Antalyalılar daha çok hizmet edeceğinizi biliyor. Milletimizde Sayın Başbakanımızın Antalya’ya ne kadar önem verdiğini, ne kadar sevdiğini biliyor. El ele kol kola, hep beraber çalışacağız. Bu anlayış içerisinde var olan sorunları çözmek mümkündür. Projeleri hayata geçirmek kolaydır. Antalya’yı bir marka şehir, bir akıllı şehir, herkes için yaşanabilir bir şehir yapacaksınız, Bizde size elimizden gelen konusunda yardımcı olacağız” diye konuştu.

 

Vize süreleri uzatılabilir

Turizm ile ilgili açıklamalarda bulunan AB Bakanı Çavuşoğlu, “Vizesiz veya vizeyle gelen turistler ülkemizde 90 gün kalabiliyor. Ama özellikle kış aylarında gördük ki, İskandinav ülkelerinden kuzey ülkelerinden daha çok kalmak isteyenler var. Üç aydan sonra çıkmak sorunda kalmak istemiyorlar. Sayın Başbakanımızla Bakanlar Kurulu’nda konuştuk. Böyle arzusu olan ülkelere süreyi uzatacağız. Türkiye’ye girdikten sonra 3 ay değil, 4 ay, 5 ay gibi turizm sektöründen gelen taleplere göre bu süreyi uzatacağız. Aynı şekilde Antalya’da konut alan vatandaşların oturumla, giriş çıkışla ilgili kolaylıklar sağlayacağız. Turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi için gerekli çözüm getirilecek” dedi.

 

Sağlıkta önemli hizmetler

Başkan Menderes Türel’i kabine adına ziyaret eden bir diğer ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’nı tebrik etmek için geldiğini dile getirerek, şunlara değindi: “Antalya’ya sağlık alanında yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunacağız. Önemli bir sorumluluk üstlendi. Antalya ülkemizin lokomotif illerinden birisidir. Antalya’nın farklı dinamikleri var. Sağlık turizmini ve sağlıkta yerel yönetimlerle yapacağımız işbirliğini konuşacağız. Önemli projelere de bütün Antalya genelinde sağlık analında birçok güzelliği Antalya’ya yaşatacağız. Antalya güzel hizmetlere yeniden buluşacak. Bizim hizmet anlayışımız ülke genelindeki 77 milyona hizmet eden, Antalya’nın en ücra köşesindeki yere kadar hizmet götürmektir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle