Hoşgeldiniz  

TÜREL’DEN UYSAL’A KIRCAMİ TELEFONU

SEMİH KÖKEN | 06 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

muratpasa muhtarlar toplanti (3) muratpasa muhtarlar toplanti (1)

Türel devreye girdi Ümit Uysal söz verdi, Kırcami binlik planı Eylül ya da en geç Ekim’de Muratpaşa Meclisi’ne yetişecek.

Muratpaşa muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami müjdesi verdi. Toplantı sırasında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı telefonla arayan Türel, binlik planların durumunu sordu ve Eylül ya da en geç Ekim ayında Muratpaşa Meclisi’ne geleceği bilgisini aldı. Türel “Sonrasında Büyükşehir Meclisi’nde onaylanması süreci var. Biz onu çok hızlı bir şekilde sonuçlandırırız” dedi

Başkan Menderes Türel, görüşmeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Nihai kararlarımızı da planı kesinleştiren meclise aldık ve mesele tamamen Muratpaşa Belediyesi’nin binlik planlarına kalmıştır. Muratpaşa Belediye Başkanımızın da bu konuda gayet olumlu beyanlarını ben de basından takip ettim ve mutlu oldum. Kendisiyle bir görüşme fırsatımız olmamıştı. Muratpaşa’nın planlamayı ne zaman meclise getireceği hususunda sağlıklı bir bilgi almakta zorlanıyordum. Muhtarlarımızla bir araya gelmişken, direk aradık. Başkanımız Ümit Uysal ile görüştük. Kırcami planıyla ilgili çalışmalarının hızla devam ettiğini basından duyduğumu ve memnun olduğumu ifade ettim. Artık binlik planın da Muratpaşa Belediyesi’nce tamamlanmasının önemine değinerek, benim ve muhtarların beklentisi olduğunu söyledim. Eylül meclisine yetiştirirseniz seviniriz dedim. Ümit Uysal da Eylül meclisi olmadığı takdirde Ekim meclisine binlik planları yetiştireceğini söyledi. Kendisine teşekkür ettik. Muhtarların huzurunda Eylül ya da Ekim meclisine binlik planları yetiştireceği haberini aldık. Sonrasında Büyükşehir Meclisi’nde onaylanması süreci var. Biz onu çok hızlı bir şekilde sonuçlandırırız.”

YARGI NEZDİNDE BU PLANIN DOĞRU VE HALKI OLDUĞUNU SAVUNACAĞIZ

Kırcami planıyla ilgili devam eden davalar olduğunu belirten Türel, “Bu tabi bizi üzüyor. Halkın yararına, kamu yararına olan bir planın iptali taleplerini şahsen ben anlamakta zorlanıyorum. Tabi yargının kararı karşısında boynumuz kıldan ince. Yargı nezdinde bu planın doğru ve halkı olduğunu savunacağız, Büyükşehir Belediyesi olarak planın neticeye ulaşması için gerekli gayreti göstereceğiz. Yargıdaki dava süreci, Muratpaşa Belediyesi’nin yapması gereken planlama sürecini durdurmaya yönelik bir durum yaratmıyor. Yürütmeyi durdurma kararı söz konusu değil çünkü. Dava sürecinde planlama çalışmaları rahatlıkla sürdürülebilir. Bu konuyu da Ümit Uysal’la görüştük. O da yürütmeyi durdurma kararı olmadıktan sonra çalışmalara devam edip, planı Muratpaşa meclisine getireceğini söyledi” dedi.

2015 YILINDA TEMELLER ATILMAYA BAŞLANIR

Türel, binlik planı Büyükşehir Meclisi’ne getirildiği taktirde bir sonraki meclise bırakmadan, devam meclisinde onayacaklarını kaydederek, “İtirazlar için 1 aylık askı süreci var. 1 aylık askı süresinden sonrasındaki ilk mecliste itirazları değerlendirip karara bağlarız. İnşallah sene sonunda Kırcami planı herhangi bir hukuki problem yaşanmadığı takdirde kesinleşmiş olur.  2015’te Kırcami’de kazmalar kürekler vurulmaya, temeller atılmaya başlanır” diye konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, Başkan Türel’e teşekkür ederek, plana dava açılmasına anlam veremediklerini söyledi. Alp, “Artık bu plan olsun istiyoruz. Artık plan sekteye uğramasın, halkın beklentileri karşılansın istiyoruz.  Kesinlikle bu planı istiyoruz. Türel başkanımız, önümüzde Ümit başkanla halk ve muhtarlar adına konuştu. Oradan da ışık aldık. Artık 2015 ortalarında parsel tapularımızı elimize alırız diye düşünüyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle