Hoşgeldiniz  

Türel’den Cami Ve Cemevi Sözü

SEMİH KÖKEN | 09 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya Sedir Restoran’daki yemekte konuşma yapan Türel, “Sizlere söz veriyorum, Antalya’ya büyük ve güzel bir cemevi yaptıracağım. ‘Menderes cemevi yapıyor’ diyecekler, desinler, umurum da bile değil. Ben bu hizmeti oy için değil, Allah için yapıyorum” dedi.

Yemeğe, Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş, Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hakverdi Çelik, Alevi Kültür Dernekleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kepez Şube Başkanı Abidin Özkan, Batı Akdeniz Tahtacıları Kültür Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Devrim Çevizci, Zeytinköy Derneği’nden Ahmet Hamuryudan, Antalya ve çevre ilçelerde bulunan 12 alevi dedesi, ve geçmişte Alevi Bektaşi derneklerinde çeşitli görevlerde bulunmuş olan çok sayıda eski yönetici katıldı.

Bir süre önce CHP den AKP ye geçen Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Merthatun, gelen misafirlerle ayrı ayrı ilgilenerek teşekkür etti.

Yemekte ilk konuşmayı yapan Ercan Merthatun, Antalya da yaşayan Alevi Bektaşilerin sorunlarının çözümü için ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Merthatun ayrıca, bu hizmetlerin aralıksız olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Merthatun’un konuşmasının ardından Aleviler adına Abidin Özkan ve Hakverdi Çelik birer konuşma yaptı.

Özkan, Alevilerin çeşitli sorunlarına vurgu yaparak “Eşit yurttaşlık istiyoruz. Biz de insan gibi inancımızı özgürce yaşamak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Özkan şunları söyledi;

“ Bizim yıllardır kanayan bir cemevi sorunumuz var. Cemevlerimiz halen yasal statü haline değil. Bizim şu an Kepez ve Konyaaltı’nda acilen bir cemevine ihtiyacımız var. Cemevleri alevilerin ibadet yeridir. Biz kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Alevilerin bayrak ve toprak sorunu asla olmadı. Tek isteğimiz insanca yaşamak. Sayın büyükşehir belediye başkanımızdan cemevi istiyoruz “ dedi

TÜREL BİZİM DOSTUMUZ

Abidin Özkan’nın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hakverdi Çelik ise, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bugüne kadar, alevilere çok büyük katkısı olduğunu belirtti.

Çelik, “Sayın başkanımız bizim her zaman dostumuzdur. Kendisini çok seviyoruz. Bizim sorunlarımızla yakinen ilgileniyor. Toplumumuza her zaman büyük katkıları olmuştur. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi

ANTALYA YA CEMEVİ YAPACAĞIM

Yemekte konuşan Başkan Türel, Alevi vatandaşların sorunlarının farkında olduğunu ve çözümü için çalıştıklarını ifade etti. Bu sorunların çözümü noktasında çalıştaylar yapıldığından bahseden Başkan Türel, bunlar sayesinde Alevi vatandaşların sorunlarının ülke gündemine getirildiğini ve Aleviliğin gizlenecek bir kimlik olmaktan çıktığını dile getirdi.

Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Camiler ve cemevlerinin milleti ayrıştıran değil birleştiren mekanlar olduğunu kaydeden Başkan Türel, Antalya’daki cemevi ihtiyacına da değindi. Geçmiş dönemde cemevine destekte bulunduğunu hatırlatan Başkan Türel, “Aslında Antalya ibadet yerleri hususunda fevkalade fakir bir şehir. Cenazelerimizi Muratpaşa Camii’nden kaldırıyoruz, trafiği sıkışık, otopark probleminin hat safhada olduğu ve küçücük bir alanda sıkışık bir şehir camimizde bu vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Antalya’da cenazelerimizi rahatlıkla kaldırabilip, mezarlığa ulaştırabileceğimiz bir camiye ihtiyaç olduğu gibi cemevlerine de ihtiyaç var. Bu memlekette hem camiler yapacağız hem de cemevleri yapacağız. Ben bu vazifeyi en iyi şekilde idrak edeceğim. Menderes cami yapıyor, cemevi yapıyor diye beni eleştirsinler hiç umrumda değil. Çünkü ben bu görevlerimi Allah için, ahret için yapıyorum”

“Hep birlikte sizlerle bir arada olmak ve sizlerle bir lokmayı paylaşmaktan dolayı memnuniyet duydum” diyen Türel, şöyle devam etti;

“Bu ülkenin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Fakat son günlerde bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Bunlara asla fırsat vermeyeceğiz. Biz İktidara gelmeden önce Türkiye de hiç kimse Aleviyim diyemiyordu. Alevilerin sorunları hep göz ardı edildi. Bizim 12 yıllık iktidarımızda Aleviler artık ben aleviyim diyebiliyorlar. Biz din,ırk ve mezhep üzerinden siyaset yapmıyoruz. Farklılıklarımızı biz zenginlik olarak görmek zorundayız. Alevilerin sorunlarını biliyoruz. Sorunlarının çözülmesini bizde istiyoruz. Bu konuda çeşitli çalıştaylar yaptık. Alevilerin sorunlarını bu çalıştaylarda gündeme getirdik. Camiler ve cemevleri bu milleti ayrıştıran değil birleştiren yerleridir. Adı üstünde cem ve cami. Buluşmak için yapılan ibadet yeridir. Ben belediye başkanlığım döneminde Alevi kardeşlerime her türlü desteği verdim. Bundan sonrada destek ve hizmetlerimiz devam edecek. Ercan Merthatun kardeşimizin Ak Parti’ye katılmasını son derece önemli görüyor ve benimsiyorum. Başarılı çalışmalarını taktirle karşılıyorum. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.”

KİM KİMİN ADAYI BİLİYORSUNUZ

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Türel, “Hep birlikte Türklerin ilk cumhurbaşkanı seçiminde ben de oy kullandım diyebilme şerefine sahip olabilmek için oylarımızı kullanalım. Ama tabi ki diğer adayları biliyorsunuz. Ama kimin kimlerin adayları olduğunu da çok iyi biliyorsunuz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle