Hoşgeldiniz  

Türel: ‘Turizmin en büyük yatırımcısı Büyükşehir Belediyesi’

SEMİH KÖKEN | 13 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da turizm sektörünün en büyük yatırımcısının Antalya Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

Turizm Yatırımcıları Derneği’nin Bölgesel toplantısında konuşan Türel, “Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında turizm bölgelerine altyapı ve arıtma yatırımı olarak 150 milyon TL yatırım yapacağız. Turizmi 12 aya yayacak çeşitliliği sağlamalı ve yeni pazarlar ile büyümeyi sağlamalıyız” dedi.

Baskan Turizm Yatırımcıları Dernegi toplantı (3)Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) Bölgesel Toplantısı’na katıldı. Turizm yatırımcılarına seslenen Başkan Menderes Türel, 2000’li yıllarda Antalya’ya 3 milyon turist geldiğinde sektörün bayram ettiğini hatırlattı. Başkan Türel, “Geçmişte Antalya’da 10 milyon turist göreceğiz dediğimizde bazıları bana bıyık altından gülmüştü. Antalya artık o rakamları aştı. 20 milyon rakamları kendine hedef seçti. Antalya’da dünyada en çok turist ağırlayan şehirler arasında dünya da üçüncü sıradadır. Türkiye’de turizm sektörü olması gerektiği gibi özel sektör marifeti ile büyümüştür. Bu yatırımlar turizm da başarı öyküsünün yazılmasına vesile olmuştur” dedi.

DENİZ EN BÜYÜK SERMAYEMİZ

Antalya’da en büyük turizm yatırımcısının Antalya Büyükşehir Belediyesi olduğunu hatırlatan Başkan Türel, konuşmasında şunlara değindi: “Biz altyapı yatırımları ile en önemli turizm yatırımcılarından bir tanesi olma yolunda sorumluluğunu yerine getiriyoruz. Özel sektör yatırımları da üst yapı yatırımları ile büyümeye katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 senesinde turizm bölgelerinde altyapı yatırımı olarak sadece arıtma ve kanalizasyon için 150 milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Çevre ile ilgili yatırımları da ekleyince bu rakamlar daha da yukarıya çıkıyor. Deniz en büyük sermayemiz. Serik, Manavgat, Kumköy’deki arıtmalarını yapmamış olsaydık kendi bindiğimiz dalı kesmiş olurduk. Bu yatırımları birkaç ayda bitiyoruz. Bu yatırımlar özel sektör temsilcilerinin turizme yapmış olduğu katkıların altyapısın oluşturuyor. Bu birlik ve beraberlik Türkiye’deki turizmin büyümesine katkı sağlayacaktır.”

HEDEFİMİZ 12 AY TURİZM

2004 yılındaki ilk belediye başkanlığında Kundu Bölgesi’nin yolu olmadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Bu tesislere nasıl ulaşıldığını herkes çok iyi hatırlar. Altyapı eksikliğinden dolayı kokan bir Kundu bölgesi vardı. Çok hızlı bir şekilde gerekli altyapı yatırımlarını yaptık. Artık bu bölgede bu sorunlar kalmadı.  Biz turizmdeki sorunların çözülmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Eksiklere bakacağız ve yapılması gerekenler hususunda yeni yol haritası çizeceğiz. Turizmde sezonun kısalığı en önemli sorunlarımızdan bir tanesidir. Bundan 10 sene önce turizm sezonu 3 aydan ibaretti. Bu daha sonra 6 aya çıktı. Şimdi bunu 8 aya yaymış bir sektörü görmekten memnuniyet duyuyoruz. Turizmi artık 12 aya yaymak gibi önemli bir hedefimiz var” diye konuştu.

YENİ PAZARLARA İHTİYAÇ VAR

Başkan Menderes Türel, turizm çeşitliliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Antalya’nın turizm çeşitliliği açısından potansiyeli var. Bir futbol turizmi bile sektörün en önemli kaynaklarından biri haline geldi. Kongre, inanç, fuar turizmi ve kış turizmi gibi çeşitliliklerle zenginleştirdiğimizde 12 ay yaşayan bir turizm olur. Turizm sektöründe çeşitlilik arttırılırken, sektör temsilcilerinin pazar çeşitliliğini arttırması gerekir. Sektör bir iki pazara bağlı kalınca, zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Rusya’daki bir ruble krizi Antalya’da sektörüne en önemli sorunu haline gelebiliyor. Turizm sektörü  genişleyence, o zaman bu krizleri daha kolay atlatm

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle