Hoşgeldiniz  

Türel: “Söylediklerimin hayatım boyunca arkasındayım”

SEMİH KÖKEN | 11 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

Meclis (4)

Meclis (1)

Meclis (3)
Türel, Antalya’yı germek isteyenlere fırsat vermedi

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin açılışında konuşan Başkan Menderes Türel, ANSAN ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin tahliyesinden, TÜRGEV ile yapılan protokole, ilçe belediye başkanları ile yapılan toplantıdan ilçelerde yapılan ilaçlama çalışmalarına kadar ortaya atılan tüm spekülasyonlara yanıt verdi. Türel, bu iddialara tek tek cevap vererek, spekülasyonlar ile Antalya siyasetinde gerginlik çıkarmak isteyenleri de engelledi. Amaçlarının Antalya’ya hizmet etmek olduğunu kaydeden Türel, daha önce ne dediyse bugün de arkasında olduğunu kaydetti. Türel “Söylediklerimin siyasi hayatım boyunca değil tüm hayatım boyunca arkasında olacağım” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Meclisi Eylül ayı oturumunda yaptığı açılış konuşmasında son dönemde spekülasyon için ortaya atılan iddiaları tek tek cevaplandırdı. Siyasi gerginlikleri başlatan tarafın hiçbir zaman kendileri olmadığını hatırlatan Türel, amacının Antalya’ya en iyi şekilde hizmet edebilmek olduğunu ifade etti. Başkan Türel “Mesele, işini iyi yapabilme meselesidir. Ben işimi iyi yapacağım. Bana cevap verme hakkı doğarsa, ben o tartışmaya girer ve cevabını veririm. Yoksa ben kendiliğimden siyasi tartışmalara girmem” dedi.
Antalya’da siyasi gerginlikler yaşanmasını en son isteyecek kişinin kendisi olduğunu ifade eden Menderes Türel, “Antalya’nın gerilmesini en son ben isterim. Bunu maksatlı olarak yapmayacağımı herkes biliyor. Biz Antalya’ya hizmet etmek istiyoruz. Bunu yaparken kimseyi kırıp dökmek üzmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.
TÜRGEV İLE İMZALANAN PROTOKOL MECLİSE GELECEK
Türel ilk olarak Gülveren Sosyal Tesisleri’nin, Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı’na devredildiği iddialarını cevapladı. Öğrenci yurdunun daha iyi hizmet verebilmesi için TÜRGEV ile bir protokol imzalandığını kaydeden Türel, protokol sayesinde öğrenci yurdunun işletme şekli, masraf ve giderleri gibi, eğitim öğretim yılının açılışına çok az bir zaman kala, öğrencilerin mağdur olmasına neden olabilecek birçok konunun ortadan kalktığını söyledi. İmzalanan protokolün önümüzdeki toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geleceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin kamu yararına hizmet eden dernekler ile protokol imzalama yetkisi olduğunu hatırlatan Türel, daha önce söylediği gibi protokollerin meclise geleceğini kaydetti. Türel “Söylediklerimizin siyaset yaşamı boyunca değil hayatımız boyunca arkasındayız. TÜRGEV protokolü muhakkak meclise bilgi olarak gelecektir.” dedi.

Konuyu siyasi tartışma konusu yapmamak için geçtiğimiz dönemde yaşanan olumsuzlukları gündeme getirmediklerini kaydeden Türel, yurtta daha önce kalan onlarca öğrencinin CHP’li milletvekili, belediye başkanları ve il başkanlarının referansı ile alındığını hatırlattı. Türel “Geçmişte bu yurtta kalanların kimlerin referansıyla hangi CHP’lilerin, Milletvekillerinin, Genel Başkanlarının, Genel Başkan Yardımcıları’nın referansıyla buraya alındıkları malumualiniz. Bunları siz çok iyi biliyorsunuz” şeklinde konuştu. Başkan Türel, torba yasa ile ilçe belediyelerinin de, bundan sonra öğrenci yurdu açabilme imkanı sahibi olduğunu kaydetti.
KEŞKE ANSAN ŞARTLARI YERİNE GETİRSEYDİ
ANSAN’ın tahliyesine de değinen Başkan Türel, tahliye kararının ANSAN’ın sözleşme şartlarını yerine getirmemesi nedeni ile alındığını ifade etti. Kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılması için tahsis edilen yerin çay bahçesi işletmesine döndüğünü belirten Türel, ANSAN’ın kendisinin ilk döneminde de aynı yerde kaldığını ve bunu bizzat kendisinin istediğini ifade etti. Bu konudaki hassasiyetlerini Antalyalarının çok iyi bildiğini dile getiren Türel, “ANSAN benim ilk döneminde benim talimatımla aynı yerde kaldı. Benim bu konulardaki hassasiyetimi Antalyalılar çok iyi biliyor. Bizi kimse bu konular üzerinden yıpratmaya kalkmasın” dedi.
Sözleşme gereğince yapılan etkinliklerin Büyükşehir Belediyesi’ne bildirilmesi gerekirken bunun yapılmadığını kaydeden Türel, resmi rakamlara göre burada kültür sanat etkinliği yapılmadığını ifade etti. Bu nedenle amacına uygun kullanılmaması gibi bir durumun ortaya çıktığını dile getiren başkan Türel, gazi ve şehit ailelerinin çocuklarına eğitim bursu verebilmek için bir çalışma yapıldığını belirtti. Başkan Türel “Keşke ANSAN kültürel ve sanatsal etkinlikleri en iyi şekilde yapsaydı da böyle tartışmalar yaşanmasaydı” dedi.
KARAR ÇAĞDAŞ YAŞAMA ÖZEL BİR KARAR DEĞİL
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin tahliyesi ile ilgili iddiaları da yanıtlayan Türel, alınan kararın sadece tek bir dernek ile ilgili olmadığını aynı yerdeki tüm üniteleri kapsadığını söyledi. İl Özel İdaresi binasının yıkılmasının ardından yerine halkın kullanımına açılacak bir yeşil alan planlama şansının doğduğunu dile getiren Türel, kadın yarının içinden geçerek Yavuz Özcan Parkı’nı da içine alan bir yeşil alan projesi hazırlandığını ifade etti. Türel, bölgedeki tüm ünitelerin tahliye edileceğini, bir tek çok önemli bir görevi yerine getiren Engelliler Parkı’nın kalacağını kaydetti. Antalya’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak projeyi Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği tahliye edilmesinden diye iptal edemeyeceklerini belirten Türel “Antalya’ya kazandırılacak böyle önemli bir eseri iptal edemeyiz. Antalyalıları böyle bir eserden mahrum etmemizi kimse bizden beklemesin” dedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için alternatif bulunması durumunda da üzerlerine düşen görevi yapacaklarını kaydeden Türel, Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyelerinin de aynı hassasiyeti taşıdığına inandığını söyledi. Başkan Türel “Çok merak ediyorsanız söyleyeyim. Gerek ANSAN gerekse Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği’nin tahliyesi hususunda gelen taleplerin çoğunluğu CHP içindeki arkadaşlarımızdan gelmektedir. Buna rağmen siyasi tartışma olmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
İSTEYEN PARTİLER İLE KORDİNASYON TOPLANTISI YAPARIZ
Geçtiğimiz günlerde AK Partili belediye başkanları ile yapılan toplantıya da değinen Türel burada teklifin AK Parti İl Başkanı’ndan geldiğini, talep ederlerse CHP ve MHP ile de benzer bir toplantı yapabileceklerini söyledi. Tüm Antalya’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyasi parti ayrımı yapmadığını ifade eden Türel, kendisine gelen talepleri yerine getirdiğini kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle