Hoşgeldiniz  

TÜREL HEM TEMEL ATTI HEM DE YENİ MÜJDELER VERDİ

Semih Köken | 15 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

İbradı’nın Ormana Mahallesi’nin yıllardır beklediği kanalizasyon projesinin temelini atan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İbradı ve Ormana’nın, yurt, kültür merkezi, düğün salonu, meslek edindirme kursu projeleri için de çalıştıklarını söyledi.

İbradı’nın Ormana Mahallesi yıllardır beklediği kanalizasyona kavuşuyor. Yaklaşık 8 kilometre uzunlundaki kanalizasyon hattının temeli, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile vatandaşların katıldığı tören ile atıldı. Türel, İbradılı muhtarlara işlerini yaparken teknolojiden faydalanmaları, MUBİM sistemini etkin kullanabilmeleri için bilgisayar da dağıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel törende yaptığı konuşmada Ormanalılara “Sizlerle birlikte olmak bize moral, güç ve inanılmaz enerji veriyor” diye seslendi. Yıllardır bir arpa boyu ilerlemeyen tarihi projelerin artık gerçekleştirilebilir hale geldiğini vurgulayan Başkan Türel, “Allahın izniyle, sizlerin dua ve destekleriyle projelerimizi gerçekleştirebilir hale geldik. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Açık konuşayım benim için İbradı’nın, Ormana’nın bütün mahallelerinin bütün beldelerinin,  köylerinin yeri çok farklı. Bu bölgenin ihtiyaçlarını masaya yatırıyor, elimizden geldiği kadar bunların eksiklerinin tamamlanması konusunda çalışmalarımızı planlıyor ve yürütüyoruz” dedi.

PROJE 8 YILDIR YAPILMAYI BEKLİYORDU

İbradı’nın kanalizasyon sorununu belediye başkanı olmadan önce yaptığı ziyaret sırasında vatandaşların anlattığını kaydeden Başkan Türel, “O dönemde Ormanalı büyüklerimiz bize dediler ki Başkan, bak bu Ormana’da kanalizasyonla ilgili önemli bir problem var. Paftaları masanın üstüne açtılar. Planları, projeleri masanın üstüne açtılar. Dediler ki senelerdir bu proje var, ama icraat yok” şeklinde konuştu.

Kendilerine gösterilen projelerin 8 yıl önce İller Bankası tarafından hazırlandığını ancak yıllardır uygulanamadığını, hayata geçirilecek bir gayret gösterilmediğini ifade eden Türel seçimlerde Antalyalıların kendisine görev vermesinin hemen ardından İbradı’nın kanalizasyon sorununun çözümü için gerekli talimatları verdiğini ifade etti.

SEÇİLİR SEÇİLMEZ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Seçimden önce verdiği sözü bir an önce yerine getirmek için vakit kaybetmeden çalışmalara başladıklarını kaydeden Türel “Toplamda 8 kilometrelik bir hat. 2 kilometresi şimdi tamamlandı. Kalan 6 kilometreyi inşallah 2016 Haziranı’na kadar tamamlayacağız ve hizmetinize sunacağız” dedi.

ARITMA MÜJDESİ VERDİ

Konuşmasında İbradılılara arıtma müjdesi veren Türel  sözlerini şöyle sürdü; “Sadece kanalizasyon yapmak bir işe yaramaz. Onun yanında arıtmasını tamamlamanız gerekli. Biz arıtma yatırımıyla da ilgili gereken adımlarımızı attık. Şimdi 2016 senesinin hemen başında bununda ihale ve yapım çalışmalarını yürüteceğiz. 2016 Haziranında sadece kanalizasyon değil kanalizasyonla birlikte arıtmanın açılışını da yapmak için buraya geleceğiz inşallah.”

KOLLARI SIVADIK İHTİYAÇLARI GİDERECEĞİZ

İbradı’nın düğün salonu, yurt, hatta kültür merkezi, meslek edindirme kursları ile ilgili projelere ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “Bizim ayrımız gayrımız yok bütün her yere en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu ihtiyaçlarla ilgili hemen kollar sıvadık şimdi İbradı’nın  bütün beldelerinin köylerinin mahallerinin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bu çalışmaları sizin için yapıyoruz. Bu çalışmaların başarıya ulaşmasındaki en önemli faktör huzur ve istikrar. Bugüne kadar ülkenin birliğini beraberliğini bozmak isteyenler hep memleketimiz üstünde operasyon yapmaya çalışmışlar. Tezgah kurmuşlar. Yüz yıllardır böyle olmuş. Tarihi haçlı seferlerine kadar gider. Ama başaramamışlar neden başaramamışlar. Bu ülkenin birlik ve beraberliği bu milletin sağduyusu birlik ve beraberliğe olan dayanışmaya olan kararlılığı sayesinde başaramamıştır. İnşallah gene başaramayacaklar. Görüyorsunuz tezgah üstüne tezgahla karşılaşıyoruz. Bunları aşabilmemizin bir yolu birlik ve beraberliğimizi korumaktır” diye konuştu.

İBRADI CENNET KÖŞEMİZ

İbradı’nın bir cennet köşesi olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sözlerini şöyle tamamladı: “İbradımız Antalya’nın cennet köşesi, Oramanımız da öyle. Biz burada sizlerle beraber olduğumuzda moralimiz yükseliyor, enerjimiz artıyor. Sizin güler yüzünüz, bizim yorgunluklarımızı alıp götürüyor. Buralar Antalya’nın cennet köşesi. Ama tabi Büyükşehir Yasası kapsamında Antalya’da personel artışı sağlamak mümkün olmayacağı için kaynaklarımızı verimli kullanmak gerekiyor. Bunun için İbradı’ya bazı personelleri görevlendiriyorum. Birileri çıkıp ne diyor biliyor musunuz diyor ki ben Antalya’dan personeli İbradı’ya sürgün gönderiyormuşum. İbradı’ya sürgün yeri diyorlar. Ben de onlara diyorum ki gidip görün İbradı Antalya’nın cennet köşesidir diyorum. Sürgün yeri değildir diyorum. İnşallah İbradı’nın Antalya’nın cennet köşesi olduğunu 1 Kasım seçimlerinde sandıkta dosta düşmana en güzel şekilde ispat edeceksiniz”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle