Hoşgeldiniz  

Türel gönülleri fethetti

SEMİH KÖKEN | 18 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

 

gökbel şenlikleri (1) gökbel şenlikleri (4)küçüklü köyü şenlikleri (3) - Kopya gökbel şenlikleri (2) - Kopya küçüklü köyü şenlikleri (2) - Kopya

 

Bir taraftan Antalya’nın biriken sorunlarını bir bir çözen, diğer taraftan kenti kanatlandıracak projeleri teker teker hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, her fırsatta Antalyalılar ile bir araya geliyor. Yerel seçimler öncesinde Ak Parti’nin “Durmak ok yola devam” sloganını “Uyumak yok, yola devam” şeklinde değiştiren Türel göreve gelmesinin ardından temposunu daha da arttırarak çalışmalarına devam ediyor.

 

Antalya’da gitmedik köy, mahalle bırakmayan Başkan Türel, Antalya’nın bir ucundan diğerine vatandaşlarla buluşup, gönülleri fethediyor. Cumartesi günü Antalya- Muğla il sınırındaki Korkuteli’ye bağlı Küçüklü Köyü Barbunya Şenlikleri’ne katılan Türel, yoğun ilgi gördü. Antalya’ya yaklaşık 120 kilometre uzaklıktaki Küçüklü’de Büyükşehir Belediye Başkanı’nı görmenin şaşkınlığını yaşayan köylüler, Türel’i alkışlarla karşıladı. Vatandaşların büyük sevgi gösterisine ellerini ve selamlayarak cevap veren Başkan Türel, akşam geç saatlere kadar kaldığı şenlikte vatandaşların eğlencesine ortak oldu.

YÖRÜK FESTİVALİ GELECEK YIL

Başkan Menderes Türel, Pazar sabahı ise Antalya-Konya sınırında bulunan 1650 metre yüksekliğindeki Alanya Gökbel Yaylası Şenlikleri ve Yağlı Güreşleri’ne katıldı. Antalya’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Gökbel’de vatandaşları selamlayan Türel, halkla birlikte yağlı güreş coşkusunu yaşadı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Başkan Türel, yaptığı konuşmada bu tür gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemine işaret etti. Türel şunları söyledi: “Dün akşam Muğla sınırında Küçüklü Köyü’nde idim, bugün Konya sınırında Gökbel yaylasındayım. Bu gelenek göreneklerimizi, Yörük kültürümüzü gelecek nesillerle en iyi şekilde taşımak zorundayız. Bu etkinlikler milli birlik ve beraberliğimizin en güzel ürünü ve göstergesidir. Biz Yörük kültürümüzü artık sadece Antalya’da değil uluslararası platformda diğer ülkelerde de, bir Yörük festivali yapmak suretiyle yaşatmak istiyoruz. Çalışmalara başladık, önümüzdeki yıl bunun ilk adımlarını atmış olacağız. Çünkü bu kültürümüz bizim tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan anlayışımızın da en güzel göstergesidir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle