Hoşgeldiniz  

Türel, Fatma Nine’nin mutluluğunu paylaştı

Semih Köken | 08 Mart 2015 | Antalya Haber A- A+

MENDERES TÜRELDEN BÜYÜK DAVRANIŞ4 5 6 7 8 9 10 11 12 fatma 1 ONER0235 ONER1789

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 66 yıl önce gelin olarak geldiği evin musluğundan ilk kez su akan 86 yaşındaki Fatma Düngüllü’yü ziyaret ederek mutluluğunu paylaştı. Fatma Nine’nin Demre Yavu Mahallesi’ndeki evine giden Başkan Türel, Fatma Ninenin mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Demre Yavu Mahallesi’nde yaşayan 86 yaşındaki Fatma Düngüllü, 66 yıl önce henüz 20 yaşındayken gelin olarak geldiği evde seneler boyunca su sıkıntısı yaşadı. Çevrede bulunan kuyulardan yağmur suyunu doldurarak su ihtiyacını karşıladığını söyleyen yaşlı kadının hayaline Antalya Büyükşehir Belediyesi kavuşturdu.  Yeni Büyükşehir Yasası sayesinde Antaya’nın en ücra köşelerine bile hizmet götürme imkanı bulan Büyükşehir Belediyesi Fatma Ninenin evine 700 metre uzunluğunda su hattı döşedi.

FATMA NİNE’YE SÜRPRİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de Toros Dağı eteklerinde yaşayan ve 66 yıl sonra suya kavuşan Fatma Nine’yi evinde ziyaret ederek, mutluluğunu paylaştı. Menderes Türel, bir süre Fatma Düngüllü ile sohbet etti. Türel, Fatma Nine ile birlikte evin girişindeki çeşmede ellerini yıkadı. Başkan Türel, daha sonra Fatma Nine’ye bir sürpriz yaparak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Antalya’da katıldığı açılış töreninde Fatma Nine’nin evine 66 yıl sonra su gelmesini anlattığı videoyu izletti.

KİMSE BURULARA KADAR GELMEDİ

Videoyu izlenen Fatma Nine “Allah razı olsun çok memnunum. Çok iyi oldu. Kimseler bu zamana kadar buralara gelmedi, böyle buraları görmedi. Başbakandan Allah razı olsun. Bu suyu buraya getirenlere çok teşekkür ediyorum. Devletimize, Menderes Türel’e teşekkür ediyorum” diyerek duygularını paylaştı.

BU MUTLULUĞU PAYLAŞMAK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Antalya’da Torosların en ücra köşesine kadar hizmet götürdükleri söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Su gitmeyen bir tek ev bile olsa dahi buralara bu hizmeti götürmek çok anlam taşıyor. Böyle zor şartlarda yaşayan biri için, 20 yaşında gelin girdiği bir evde 86 yaşında suyun aktığın gören Fatma Nine’nin mutluluğu, bizim için her şeye değer. Biz onlar için çalışıyoruz. Onlar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞBAKAN’IN GÜNDEMİNDEYDİ

Antalya’da geçtiğimiz ay 151 tesisin toplu açılış töreninde halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında Fatma Nine’yi anlatmıştı. Başbakan Davutoğlu. “Artık Antalya’da kara günler geride kaldı. O, çalışmadan bira festivalleri düzenleyen belediye başkanları geçmişte kaldı. Şimdi Akseki’nin içme suyu sorununu çözen Menderes Türel var. Demre’de Yavu köyünde bir Fatma Nine var. Menderes Başkan, su götürdü ona. Fatma Nine demişki ‘20 yaşında gelin oldum, 86 yaşındayım evime su geldi.’ Biz hizmet kervanında gece gündüz çalışırken Antalya’ya 5 yıl kaybettirdiler. Şimdi CHP’nin kaybettirdiği 5 yılı telaffi edeceğiz” demişti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle