Hoşgeldiniz  

Türel: “Antalya hayallerine daha yakın”

SEMİH KÖKEN | 25 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Konya ve Eskişehir hızlı tren hatları, Alanya’ya otoban, Batı’ya bir havaalanı, kruvaziyer limanı hayalimizdi. Antalya şimdi bu hayallerine daha yakın. Antalya şanslı döneminde derken kastımız bu” dedi.

Seçimden önce Antalya’ya huzur ve barış vaat ettiğini belirten Türel, “Didişmekle kavga ederek, memlekete hizmet gelmez. İşte geldik Antalya’ya, huzur ve barış geldi. Hizmetler geldi. Gece gündüz çalışıyoruz. Diğerleri bir fotoğraf çekimi için bile bir araya gelemiyor”  diye konuştu.

Başkan Menderes Türel, Antalya Konyalılar Derneği’nin Nisan ayı çorba etkinliğine katıldı. Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Köse’nin de bulunduğu etkinlikte dernek üyelerine seslenen Başkan Türel, insanların şanslı dönemleri olduğu gibi şehirlerin de şanslı dönemleri olduğunun altını çizerek, “Gerçekten Antalya çok şanslı bir dönem yaşıyor. Aynı zamanda bir Antalya milletvekiliyim diyen bir başbakanımız var. Ulaştırma Bakanımız Lütfü Elvan Antalya’ya bir lütuf adeta. Antalya ile ilgili çok önemli ulaştırma projelerimiz var ki bu hayallerimizdi. Şimdi bu hayallere çok yakınız. Konya’dan hızlı tren hattı 2023’e kadar gelir mi, bunu nasıl öne çekeriz diye gayret içindeyken, bırakın 2023’ü 2016’da hızlı tren inşaatına başlanıyor. Hatırlarsanız ATSO hızlı tren 2023’ten önce gelsin diye kampanyalar yapmıştı. Fırsat ayağımıza geldi, şanslı dönem derken kastımız bu” dedi.

Antalya’ya Eskişehir’den de bir hızlı tren hattı geleceğini belirten Türel, “En geç 2017’de inşaatı başlıyor. 56 kırmızı ışıkla ulaşılan çile yolu Alanya’ya şimdi otoban yapılacak. Bütün çalışmalar sonuçlandı. 2015-2016 yılında ihalesi yapılarak çok hızlı şekilde Antalya’nın hizmetine girecek. Hayal projelere kavuşuyoruz” diye konuştu.

11 KAVŞAĞ1 1.5 YILDA BİTİRİYORUZ

Antalya’nın nüfusu itibariyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehri olduğuna dikkat çeken Başkan Menderes Türel şunları söyledi: “2009 seçimlerinde 2014’e kadar 10 kavşak daha yapmak zorundayız demiştik. Nasip nasıl olmadı. Sonrasındaki 5 yıl tatil dönemi, duraksama dönemi oldu, 1 kavşak dahi yapılmadı. Göreve geldiğimizde trafikteki durum içler acısıydı.  Dedik ki toplam 19 kavşak yapılması gerekiyor. Şimdi Antalya şantiyeye döndü. Hükümetimizle el ele verdik kavşakları yapıyoruz. Karayolları yapmak istediğinde önceki büyükşehir yönetimi izin vermedi. O zamanki belediye başkanı facia olur, ben izin veremem dedi. Göreve geldik her şeyin önünü açtık. Şimdi 11 kavşağı 1.5 senede bitiriyoruz.”

KAVGA EDEREK HİZMET GELMEZ

Seçimlerden önce Antalya’ya huzur ve barış vaat ettiğini hatırlatan Türel, şöyle devam etti: “Dedim ki kavga bitecek. Didişmekle kavga ederek, memlekete hizmet gelmez. İşte geldik, huzur ve barış geldi. Hizmetler geldi. Gece gündüz çalışıyoruz. İnanılmaz bir işbirliği içindeyiz bu memlekete hizmet olarak yansıyor. Ben Ankara’ya gitmem, devlet büyüklerine gitmem onlar bana gelsin derseniz olmaz. Ben her hafta Ankara’ya gidiyorum. Elbette gezmeye gitmiyorum. Antalya’ya bir fazla hizmeti nasıl kazandırırım diye gidiyorum. Antalya için Ankara’da büyüklerimin kapısında yatarım, bundan da şeref duyarım. Büyüklük Allaha mahsus. Karınca gibi çalışacağız.”

Antalya’da çok şanslı bir dönemi çok şanslı bir kadro ile yakaladıklarını belirten Türel, “Diğer partilerin adaylarına bakıyorum, hepsi ayrı telden. CHP’nin 14 adayı bir fotoğraf çekimi için bile yan yana gelemiyor. Birbirlerini yemekten memlekete nasıl hizmet verecekler. Dertleri hizmet değil ki dertleri birbirini yemek” diye konuştu.

HİZMETLERİN DEVAMI İÇİN İSTİKRAR ŞART

Antalya’nın büyürken ihtiyaçlarının da arttığını ifade eden Başkan Menderes Türel şunları dile getirdi: “Gazipaşa’ya ikinci havalimanı hayaldi. Şimdi 400-500 bin yolcuyu ağırlıyor. Dünyanın her yerinden uçaklar geliyor. Batı’ya da bir havaalanı ihtiyaç doğdu. Şimdi Batı’ya da bir havalananı yapacağız. İşte şehirlerin şanslı dönemi dediğimiz bu. Esnafın turizmden daha fazla pay alabilmesi için kruvaziyer limanı yapacağız. Proje onayını dün imzaladım. 2 tane birden hızlı tren hattı, Alanya’ya otoban Batı’ya bir havaalanı, kruvaziyer limanı bunlar hayaldi.  Antalya bu hayallerine şimdi daha yakın. Bizim bunları yapabilmemiz istikrara bağlı. Türkiye’nin koalisyon dönemlerinde neler yaşadığını herkes iyi biliyor.”

İŞÇİ ALIP ÜCRETİNİ ÖDEMEMİŞLER

Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte 100 bin kişiye iş diyenler, şimdi asgari ücret 1500 lira olacak diyor. Nasıl yapacaksınız diye sorulduğunda, vergiyi almayacağız. Vergi 70-80 lira kalanı nasıl vereceksiniz deyince tasarruf edeceğiz diyorlar. Gelsinler baksınlar CHP dönemindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi nasıl tasarruf etmiş. Personel sayısını 4 binden 8 bin 600’e çıkarmış. İşçi alıp ücretini ödememişler. Bunların ödemediği işçi alacaklarını dün ben ödedim. Ben de doldururum 28 bin kişiyi belediyeye. Mesele personel almak değil, ücretini ödemek. Almışın ödememişin yazık değil mi o insanlara.”

İKİ FİRMAYA 60 TRİLYON

Önceki yönetimle ilgili bazı dosyaları kamuoyuna açıklayacağını söyleyen Türel, “Antalya Belediyesi’nde para yok, borç var diye ağlıyorken haksız yere 114 trilyon lira tazminat ödeyerek birilerinin cebine para koymuşlar. Bunların hesabını soracağız dedik. Bir baktık birileri dokunulmazlık zırhına bürünüp Ankara’ya kaçmaya çalışıyor. Sadece iki firmaya 60 trilyonu haksız fesihten dolayı tazminat olarak iki kişinin cebine indiriyorsan bunun hesabını vermemek için Ankara’ya milletvekili olarak gidip kaçıp kurtulacağını sanıyorsan yanılıyorsun. Kimse kusura bakmasın ininize kadar kovalayacağım diyorum” dedi.

ANTALYA KÖTÜ ÖRNEK OLDU

“Onların tasarrufu birilerini zengin etmekten başka bir şey değil” diyen Başkan Türel, “Herkese bedava elektrik, 100 bin kişiye iş vaatleriyle seçim kazandılar. Aslında Antalya kötü örnek oldu. Şimdi zannediyorlar ki tekrar uçuk vaatlerle seçim kazanırız, at atabildiğin kadar. Ama Antalya kötü örnek oldu derken, bu desteksiz vaatlerinin karşılığının olmadığını göstermek için de çok iyi bir örnek oldu Antalya. Onun hesabı 2014’te görüldü. Olan Antalya’ya oldu. 5 sene de 15 sene geriye gittik” ifadelerini kullandı.konyalılar derneÄŸi (1) konyalılar derneÄŸi (2)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle