Hoşgeldiniz  

Türel, ANSAN Müdahalesini Yalova İle Savundu

SEMİH KÖKEN | 04 Aralık 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da pazartesi günü Kale Kapısı’nda bulunan ANSAN lokalinin Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından polis zoruyla boşaltılması, Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Kurulu’nda gündeme geldi.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, polisin biber gazıyla müdahale ettiği tahliyede yapılan her şeyin hukuki olduğunu, Bölge İdare Mahkemesi’nin, ANSAN’ın tahliye kararına ilişkin itirazını da reddettiğini söyledi. Başkan Türel, “Biz hukuksuzluğu savunamayız. Her şeyi yasa ve yönetmeliklere göre yapmak zorundayız. Hukuksuzluğun yanında Menderes Türel’i hiç kimse hiçbir zaman bulamaz. Biz hak ve hukuktan yana, özgürlüklerden yana olan tavrımızı bugüne kadar hep gösterdik, göstereceğiz” diye konuştu.

Bunun üzerine Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, olaylarda hukuku aşan bir şiddet olduğunu belirterek, “Kınıyor musunuz kınamıyor musunuz?” diye sordu. Kimsenin hukuksuzluğu savunamayacağını belirten Başkan Türel ise Yalova Belediyesi’nde, belediye meclisinde zabıtaların ağaç kesimini protesto edenlere yönelik müdahaleyi gündeme getirdi, buradaki müdahalenin de ANSAN’da hukuksuzluğu savunmak isteyenlere karşı olduğunu savundu. Uysal, olaylar sırasında bir zabıtanın yumruklu saldırısına uğrayan Belediye Meclisi üyesi CHP’li Mehmet Tosun’un fotoğrafını gösterdi. Olaylarda savunmasız belediye meclis üyelerinin yumruklandığını söyleyen Uysal, “Hukuku aşarak şiddet gösterilmesini savunmak o şiddeti göstermek kadar talihsizliktir, üzücüdür” dedi. Uysal, Menderes Türel’i rövanşist ve kinci davranmakla itham ederken, yaşananları vandalizm olarak değerlendirdi.

Bunun üzerine Yalova Belediyesi’ndeki müdahalenin fotoğrafını gösteren Başkan Türel, “Türkiye’de kim hukuksuz bir işlem yaparsa sonuna kadar karşısındayım. Hukuksuzluğu savunmak adına hukuku savunanları engellemeye çalışanlar olursa, onların görev alanlarında onlara karşı yapılmış birtakım hususlar olursa, bunu da hukuk içinde yetkililerin kendilerine verilmiş hukuki haklar içinde çözümlenmesi ve sonuçlandırılmasını bekliyorum” dedi.

Olaylarda 3 Büyükşehir görevlisinin yaralandığını, iş göremez raporu aldıklarını ve gerekli suç duyurularında bulunacaklarını aktaran Başkan Türel, “Arkadaşlarımız kendilerine verilen görev ve yetkinin dışına çıkmışlarsa gereğini yaparız” dedi.

GERGİN EYLEM

ASAT Genel Kurulu’nda iki başkan arasında ANSAN tartışması yaşanırken, aralarında CHP, KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık 750 kişilik grup, ANSAN’ın da bulunduğu Kale Kapısı’ndan protesto için Büyükşehir Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. ‘Sanatı ANSAN’ı, Çağdaş Yaşamı, Kentimizi Savunuyoruz Zorbalığa Hayır’ yazılı pankartın arkasında ‘Sanat Düşmanlığı AKP’nin Fıtratında Var’, ‘Sanat ve İnsanlık Düşmanlarından Hesap Soracağız’ dövizleri taşıyan grubun yürüyüşü sırasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Eylemcilerin, yürüyüşü yakından takip eden sivil polisi uzaklaştırmak isterken şiddete başvurması ortalığı gerdi. Yürüyerek uzaklaşmaya çalışan sivil polisi takip eden bir grup eylemci, bir taksi durağı kulübesinden aldıkları plastik sandalyeyle polise sadırdı. Ortamın gerilmesi üzerine TOMA ve Çevik Kuvvet devreye girdi.

Gerginleşen ortam, polis ve eylemcilerin pazarlığı sonucu sakinleşti. Bir kişinin gözaltına alındığı olaylarda polisler belediyenin yaklaşık 100 metre yakınına çekildi. Belediyeye siyah çelenk bırakılmasına ve basın açıklaması yapılmasına izin verildi. Açıklamayı yapan ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, “ANSAN’ın belediye tarafından işgali kenti yönetenlerin gözü dönmüşlüğünün en belirgin kanıtıdır” dedi.

 

Açıklamanın ardından eylemciler dağıldı. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle