Hoşgeldiniz  

Trafikte kanlı kavganın nedeni ‘Siz erkek misiniz’ sözü

SEMİH KÖKEN | 06 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da yol verme kavgasında tıp fakültesi öğrencisi Süleyman Emre Okutan bıçaklandı. Olaya, Okutan’ın kız arkadaşının, trafikte tartıştıkları iki gencin aracını tekmeleyip “Siz erkek misiniz” diye tepki göstermesinin neden olduğu ileri sürüldü.

Olay, geçen 7 Şubat günü saat 23.00 sıralarında Andızlı Mezarlığı önündeki yolda meydana geldi. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Süleyman Emre Okutan ile aynı üniversiteden kız arkadaşı Melis Talaşoğlu’nun içinde bulunduğu cip, Fahrettin Altay Caddesi’nden Adnan Menderes Bulvarı’na doğru seyrederken, 26 yaşındaki Ahmet Hakan Er ile 23 yaşındaki Yavuz Berkan Çağan’ın bulunduğu otomobil cipin sağından önüne geçti.

Sollamak yerine sağdan geçen otomobildekilere cipteki öğrenciler tepki gösterince tartışma çıktı. Her 2 araçtan inenler yolun ortasında kavgaya tutuştu. Kavgada Süleyman Emre Okutan karnından bıçaklandı. Okutan’ın kavga ettiği iki kişi araçlarına binip kaçarken, ağır yaralanan Okutan ise hastanede tedaviye alındı. Kaçan aracın plakasından yola çıkılarak yakalanan Ahmet Hakan Er ile Yavuz Berkan Çağan tutuklandı.

HAKARET ETTİ
Haklarında ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Çağan ile Er, hakim karşısına çıktı. Davanın ilk duruşmasına, hastanede tedavisi tamamlanan Okutan ile kız arkadaşı katılmadı. Araç sürücüsü Ahmet Hakan Er, selektör yaparak önünde seyreden cipten yol istediğini, ancak vermeyince aracın sağından geçtiğini söyledi. Bunun üzerine cip sürücüsüyle aralarında sözlü tartışma çıktığını anlatan Er şöyle dedi:

“Bana küfredilince ‘Yanında kız arkadaşın var. Uzatmaya gerek yok’ dedim. Bunun üzerine diğer araçtaki sürücü ‘Sana ne bu bayandan, altıma mı yatacaksın’ diye karşılık verdi. Ardından araç önümüze geçip durdu. Sürücünün elinde siyah bir şey vardı. Bıçak sandım. Bunun üzerine ben de kendimi korumak için otomobilimdeki çakıyı alıp salladım” dedi.

CİP FREN YAPIP BİZİ DURDURDU
Yavuz Berkan Çağan ise olayın diğer araç sürücüsü ile yanındaki kız arkadaşından kaynaklandığını ileri sürdü. Yol verme yüzünden çıkan tartışmanın Okutan’ın aracı durdurmasıyla kavgaya dönüştüğünü savunan Çağan şöyle konuştu:

“Cip fren yapıp bizi durdurdu. Araç sürücüsü Süleyman Emre Okutan bana küfretti. Ben de araçtan inip kendisini ittirdim. Bu sırada kız arkadaşı da elimi yüzümü tırnaklamaya başladı. Biz aracımızla giderken tekrar durdurdular. Sonra arkadaşım Ahmet Hakan ile Süleyman Emre Okutan arasında yumruklaşma oldu. Arkadaşım diğer aracın sürücüsünün elinde çakı gördüğünü söyledi. Kendisini korumak için de araçtaki bıçakla onu bıçakladığını söyledi. Benim bıçaklama olayıyla hiçbir ilgim yok.”

GÖRGÜ TANIĞI: KIZ ‘SİZ ERKEK MİSİNİZ’ DEDİ 
Duruşmada kavganın meydana geldiği otobüs durağında bekleyenler ile olaya tanık olan diğer araç sürücüleri de dinlendi.

Tanıklardan T.A., trafikte seyrerken birden öndeki ciple bir otomobilin durduğunu söyledi. 2 araçtaki kişilerin aşağı inip kavgaya tutuştuğunu belirten T.A., kavgayı çevredekilerin ayırdığını anlattı. Sonrasında iki gencin otomobile bindiğini anlatan T.A. şunları kaydetti:

“Otomobil cipin arkasındaydı. Cipin sürücüsü ile yanındaki kadın hala yoldaydı. Otomobil hareket edip olay yerinden ayrılırken kadın az önce kavga ettikleri iki kişiye ‘Siz erkek misiniz’ gibi ağır bir ifade kullandı. Otomobilin kaportasına da vuran bu kadın, ilk arbede sırasında da bu iki kişiye ‘Siz benim erkek arkadaşıma vuramazsınız’ diye bir cümle de sarf etmişti. Kadını hedef alacak tarzda herhangi bir sanık eylemi olmadı.”

Diğer tanıklar da benzer ifadeler kullandı.

Duruşmada, taksicilik yapan Yavuz Berkan Çağan’ın tahliyesine karar veren mahkeme, organizasyon işleri yapan Ahmet Hakan Er’in ise tutukluluğunun davamına hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle