Hoşgeldiniz  

TOPLU ULAŞIM YİNE ZAMLANDI

Semih Köken | 01 Eylül 2021 | Antalya Haber A- A+

TOPLU ULAŞIM YİNE ZAMLANDI

CHP’nin koltukta oturduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, toplu ulaşımda kullanılan elektronik bilet fiyatlarına yüzde 15’e yakın zam yapıldı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü’nün sekretaryasını yürüttüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu bugün toplandı. Toplantıda toplu ulaşım esnafının ve taksicilerin zam talepleri değerlendirildi.

ULAŞIMA TOPLU ZAM

Antalya kent merkezinde toplu taşıma esnafının talebi üzerine ulaşım ücretlerine yüzde 12 zam yapılması kararı alındı. Uygulamaya konulan zamla, 3,65 TL olan tam bilet 4,10 TL’ye, 2.10 TL olan öğrenci bileti 2,40 TL’ye, 3,15 TL olan emekli bileti, 3,65 TL’ye çıktı. Aktarma fiyatları ise, 1 TL olarak belirlendi. UKOME, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın zam talebine karşı da olumlu baktı. Alınan karara göre, normal taksiler için açılış ücreti 6 TL, indi-bindi fiyatı 12 TL olarak belirlendi. Zam kararının ardından yeni ücret tarifeleri yarın itibarıyla uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

“ZAM BEKLENTİMİZİN ÇOK ALTINDA KALDI”

Kurulda alınan kararın toplu ulaşım esnafının beklentisinin çok altında kaldığını açıklayan Antalya  Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “Yapılan zam beklentimizin çok altında kaldı. En son asgari ücrete yüzde 21.56 zam gelmişti. Bizde esnaf olarak en azından yüzde 20 zam talep etmiştik. Ama olmadı yapacak bir şey yok başkanımız bu şekilde uygun gördü” dedi.

“BİZLER ENFLASYONUN ALTINDA KALDIK”

Akaryakıta en son yapılan zammın 6 lira 20 kuruştan 7 lira 45 kuruşa çıkarıldığını söyleyen Başkan Yasin Arslan, “1 lira 25 kuruş zam yapıldı. Yine en son biz zam aldığımızda ekmek 75 kuruşken şu an 2 lira oldu. Yani bu sonuçlara bakıldığında bizler enflasyonun çok altında kalmış gözüküyoruz. Tabi ki Antalya Büyükşehir Belediyesi bu ücretlere mutlak suretle destek sağlıyor. Bu desteği sağladığı sürece bir problem olmaz ama destekler çekilirse sorun olabilir. Ama büyükşehir belediyemiz bizleri desteklememiş olsa bu yükleri taşıyamayız. Sayın Muhittin Böcek indirimli ve ücretsiz binen vatandaşlardan alınmayan ücretler yerine bizlere destek sağlıyor. Bu desteklerle ayakta kalıyoruz” diye konuştu.

 “BÜYÜKSEHİR’DEN DESTEK TALEBİNDE BULUNACAĞIZ”

Diğer esnaf arkadaşlarının da yapılan zammın beklentilerinin altında olduğunu belirten Yasin Arslan cümlelerini şöyle noktaladı: “Önümüzdeki yılbaşına kadar bu şekilde devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz cirolara, giderlere bakacağız, karşılaştıracağız. Büyükşehir belediyesinden desteklerin arttırılması noktasında taleplerde bulunacağız. Ücret arttırılması noktasında değil de belediyemizden halka yüklenilecek yükün belediyemiz tarafından üstlenilmesi yönünde taleplerimiz olacaktır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle