Hoşgeldiniz  

Teröre ortak tepki

Semih Köken | 10 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da aralarında Şanlıurfa, Ağrı, Muş, Bitlis, Van hemşehri derneklerinin de yer aldığı 16 sivil toplum örgütü, teröre karşı ortak açıklama yaptı.

**

Antalya’da aralarında Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği’yle birlikte Şanlıurfa, Ağrı, Muş, Bitlis, Yozgat, Van hemşeri dernekleriyle Giritliler Derneği’nin de yer aldığı 16 sivil toplum örgütü, teröre karşı ortak basın açıklaması yaptı.

BİRLİĞİMİZİ DAİM TUTALIM
Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği’nde yapılan açıklamada, Dernek Başkanı Şükrü Yıldız, sükunet ve sağduyu çağrısı yaptı. Türkiye’de yaşayan ve bu ülkeyi vatan bilen herkesin asli unsur olduğunu belirten Yıldız, “Mücadelemiz terörle, birbirimizle değil. N’olur Ortadoğu’yu asırlardır kasıp kavuran iç savaşı ülkemize getirmeyelim. Bu tuzağa düşmeyelim. Birliğimizi, dirliğimizi daim tutalım” dedi. Yıldız, Türkiye genelinde parti binalarının basılmasından, iş yerlerini camlarını kırılmasına ve gazete ve televizyon binalarını basılmasına uzanan olayların ancak ve ancak terörün değirmenine su taşımak olacağını savundu.

NİFAKTA BAŞ ROLÜ OYNUYORLAR
Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Hıdır Turan ise “Birilerinin bu ülkeyi farklı yöne götürme çabaları var. Eskiden bunları düşman fitnesi olarak sayardık. Şimdi kendilerine kardeş dediğimiz, vatandaş dediğimiz, idareci olarak seçtiğimiz insanlar bu nifakta baş rolü oynamaya başladılar” diye konuştu.

SİYASET ÇÖZÜM ÜRETMELİ
Siyasetin bu noktada sorun değil çözüm üreten bir mekanizma olması gerektiğinin altını çizen Turan, “Canlar gidiyor niye bu mesuliyeti üstlenmiyor, çözüm aramıyorsunuz? Birilerinin saltanatının kaybolmaması için bir nifakın devam etmesini faydalı görüyorlar” dedi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle