Hoşgeldiniz  

Terör örgütlerine kurban eti vermek günahtır

Semih Köken | 07 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Müftüsü Osman Artan, kurban etinin insan öldüren terör örgütlerine verilmesinin günah olduğunu belirterek, derisinin de verilmemesi gerektiğini söyledi.

**

Antalya Müftüsü Osman Artan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İl Müftülüğü’nde basın toplantısı düzenledi. Kurbanın belirli usüller çerçevesinde yapılan bir ibadet olduğunu anlatan Artan, bu ibadetin de şartlarının yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Kurban ibadetini yaparken başkalarına zarar verecek, toplumu üzecek ya da Müslüman toplumunun imajını bozacak davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirten Artan, kesimlerin cadde ve sokaklarda değil tespit edilen yerlerde yapılmasını istedi.

ELEKTRİK DİREĞİNDE KESİM
Antalya’nın turistik bir şehir olduğuna dikkat çeken Müftü Osman Artan, trafikte sokak lambasına dahi asılıp, orada yüzülen kurbanlıklara şahit olduklarını söyledi. Bu görüntülerin üzücü olduğunu kaydeden Artan, “Müslümanın böyle olmaması lazım. Biz değerli halkımızdan dini vecibelere uygun şekilde ve gösterilen mekanlarda kurbanlarını kestirmelerini istiyoruz. Atıkların sokağa atılmamasını, insanlara ve çevreye zarar verecek durumlardan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

VEKALETLE KURBAN KESTİRİRKEN DİKKAT
Kurban ibadetinin zaman zaman vekaletle de yapılabildiğini anlatan Artan, bu konuda zaman zaman istismarların olduğunu, kesilmeyen kurbanların olduğunu kaydetti. Türkiye Diyanet Vakfı’nın da vekaletle kurban kesimi yaptığını anlatan Artan, yurt içinde 625 lira, yurt dışında ise 450 lira vermek suretiyle vatandaşlarımızın kurbanlarının kesildiğini vurguladı. Artan, aradaki fiyat farkının ise yurtdışında et fiyatının daha ucuz olmasından kaynaklandığını ifade etti.

İÇKİ ZATEN KENDİSİ GÜNAHTIR
Kurbanın amacının fakirlerin gözetilmesi olduğunu anlatan Müftü Artan, zaman zaman ‘kurban etiyle rakı içmek caiz midir’ yönünde sorularla da muhatap olduklarını kaydederek, “Zaten dinimizce içki haram kılınan bir şeydir. Kurban eti de olsa, şu da olsa, bu da olsa, içkiyle meşgul olmak yasaktır. Yani bunun kurban etiyle ya da şununla, bununla olması değil; günahtır. Uygun bir davranış değildir” diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE KURBAN GÖNDERMEK CAİZ DEĞİLDİR
Kurbanın Allah’a yakınlaşmak için yapılan bir ibadet olduğunu söyleyen Müftü Artan, terör örgütlerine de kurban etinin verilmesinin caiz olmadığını söyledi. Artan, “İnsanları öldüren, ülkemizi kan gölüne çeviren, birçok şehidimizin olmasına vesile olanlara kurban vermek ya da onlara kurban göndermek günahtır. Kurban, insanlar arasında sevginin barışın pekişmesini sağlayan bir ibadettir. İnsanlara düşmanlık yapan, insanları öldüren, şehit eden, kanını döken, şehirlerde korku salan kuruluşa gönderilmesi dinen caiz değildir” diye konuştu.

GÜNAHA ORTAK OLURUZ
Kurban derisinin istenen yere verilebileceğini anlatan Artan, kurban derisinin de terör örgütlerine verilmemesi gerektiğini söyledi. Buna karşılık ülkemize sığınan mültecilere destek olunması gerektiğini anlatan Müftü Artan, Türkiye’nin 2 milyon civarında Suriye ve Iraklı sığınmacıya kucak açtığını, bu insanlara yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

DİYANET DAEŞ RAPORU HAZIRLADI
Türkiye’de son günlerde meydana gelen terör olayları ve Ortadoğu’da yaşanan savaşları da değerlendiren Müftü Osman Artan, İslamiyet adı altında günah işlendiğini söyledi. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da internet sitesinden DAEŞ ile ilgili haberler yayınlanmaya başlandığını anlatan Artan, DAEŞ’in en büyük zararı müslümanlara verdiğini söyledi. DAEŞ’in İslam düşmanlığına zemin hazırladığını bildiren Artan, bayrağında ‘Allah’u ekber’ yazan bu örgütün müslümanlığın barışcıl imajını da zedelediğini kaydetti.

Öldürülen insanların da müslüman olduğuna dikkat çeken Artan, bu kişilerin İslamiyet ile alakası bulunmadığını savundu. Artan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde DAEŞ’le ilgili hazırladığı bir raporu da yayınladığını sözlerine ekledi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle