Hoşgeldiniz  

Teknoloji Growtech’te Buluşuyor

SEMİH KÖKEN | 20 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

UBM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye tarım sektörünün en büyük buluşma platformu Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı’na ilişkin, UBM Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, Serik’in Yeşilyurt Köyü’ndeki bir modern serada tanıtım toplantısı düzenledi. Kaltun Topraksız Tarım İşletmeleri’ne ait 300 dönümlük modern domates serasında gerçekleştirilen toplantıda hem Growtech hem de tamamı ihracata gönderilen topraksız tarım uygulaması kapsamındaki domates üretimine ilişkin firmanın yönetim kurulu başkanı Süleyman Tuncer bilgi verdi.

Growtech’in 14’üncü kez 3 Aralık’ta Antalya Expo Center’da kapılarını açacağını belirten Engin Er, 50’nin üzerinde ülkenin katılımıyla 40 bin metrekare alanda 650’nin üzerinde markanın bir araya geleceğini söyledi. Er, sera, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, peyzaj ve organik tarımla ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetlerin sunulacağını anlattı.

80 BİN ZİYARETÇİ

Growtech Eurasia’nın Avrupa ve Balkan ülkelerinden Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türki Cumhuriyetler’e kadar geniş bir coğrafyada etkin tarımsal ihtisas fuarı olarak öne çıktığını belirten Engin Er, fuara bu yıl 80 bin ziyaretçi beklendiğini söyledi. 7’nci kez Growtech Tarım Ödülleri’nin verileceğini de söyleyen Er, “Fuarda Türkiye’de tarım sektörünün lokomotifi firmalar ve markaların en yeni ürünleri sunulacak. En küçüğünden en büyüğüne sektörün tüm temsilcileri, uluslararası alım heyetleri ve çiftçilerle, ziraat odaları, üreticilerle buluşarak yeni ticari bağlantılar kurma fırsatına sahip olacak” dedi.

YILDA 9 BİN TON ÜRETİM

300 dönümlük dev domates serasındaki üretimin tamamıyla yurtdışına ihraç edildiğini anlatan Süleyman Tuncer, “Topraksız tarımın en önemli özelliği izlenebilirliği. Burada ürünler topraktan sofraya kadar otomasyon sistemiyle izleniyor. İhracat yaptığımız ülkeler, izlenebilirlik belgesini gördüklerinden sorun olmuyor. 2008’de topraksız tarıma başlardık ve 300 dönüm serada 15’e yakın mühendisimiz var. Tohumlarımız yerli. Bize yurtdışından Ürdün, Suriye, Çeçenistan’dan bakanlar geliyor ve ‘Bizim ülkemizde de yatırım yapın’ diyor. Türkiye topraksız tarımda bir hayli ilerledi. Ortalama 1 dönüm seradan 25-50 ton ürün alınıyor ve tohum cinsine göre miktar değişiyor. Bizde 10 çeşit üretim var. İnsan sağlığına zarar vermeyen kimyasallar kullanılıyor. Yıllık 9 bin ton üretimimiz var” dedi.gtm_j845koemmj6ifua7jbt8rr68v9etl0sxoxq

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle