Hoşgeldiniz  

Tecavüz Davasına Ceza Yağdı

Semih Köken | 08 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da kız çocuğu 14 yaşındaki B.T.’ye tecavüz ederek kameraya çektikten sonra internette yayınlamakla tehdit etmekten yargılanan yaşları 14 ile 15 arasında değişen 8 çocuktan ikisi beraat etti, 6’sı 7 yıldan 10 yıla kadar değişen çeşitli cezalara çarptırıldı.

Antalya’da oturan B.Ç, evine davet ettiği kız arkadaşı B.T’ye tecavüz etti. Tecavüzü cep telefonu kamerasıyla çektiren B.Ç., daha sonra B.T.’yi yeniden evine çağırdı. İtirazlar üzerine görüntüleri internette yayınlamak tehdit eden B.Ç’nin tehditlerine boyun eğen B.T., gittiği evde farklı zamanlarda 7 erkek çocuğun daha cinsel saldırısına uğradı. Bunalıma giren B.T., intihar girişiminde bulundu. B.S.’nin tedavi gördüğü hastanede olayı anlatması üzerine, annesi polis merkezine giderek B.Ç ve diğer 7 kişi hakkında şikayette bulundu. Çocuklardan G.B.’nin cep telefonunu incelemeye alan polis, B.S.’nin B.Ç. ile cinsel ilişkide bulunurken çekilen fotoğrafını buldu. Aynı fotoğraf karesinde K.B. ve A.T.’nin de olduğu belirlendi. B.Ç.’nin cep telefonunda ayrıca tecavüz olayına ilişkin mesajlar da bulan polis, M.F.D., A.Ç. B.A.Ö., ve K.K.’yi de cinsel saldırı suçundan gözaltına aldı. G.B, K.B., A.T., B.Ç., M.F.D., A.Ç. B.A.Ö., ve K.K. hakkında, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’, ‘özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek’ suçundan dava açıldı.

KAMERAYA ÇEKTİLER

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına müşteki B.T. ile tutuksuz 8 sanığın tamamı katıldı. Duruşmada ifade veren B.T., B.Ç. ile arkadaş ortamında tanıştığını, kendisiyle parkta buluştuğunu söyledi. B.Ç.’nin kız arkadaşlarının geleceğini söyleyerek kendisini eve davet ettiğini belirten B.T., ifadesinde şunları söyledi:

“Gittiğimde kızlar yoktu. Ev, A.Ç.’ye aitmiş. Evde, B.Ç.’nin dışında A.Ç., A.T. vardı. B.Ç. beni ayrı bir odaya götürdü. Burada zorla ilişkiye girdi. O sırada görüntülerim kaydedilmiş. Ertesi gün B.Ç., telefonla arayarak parkta çağırdı. Gelmeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine telefonu alan A. T., ‘Dünkü ilişkinin görüntüleri var, gelmezsen yayınlarız’ dedi. Mecbur kalıp gittim. Parkta A.Ç. K. B., B. Ç., A. T. ve B. A. vardı. Görüntüleri bana izlettiler. Onlarla gitmez isem, görüntüleri internette yayınlamakla tehdit ettiler. Ağlayarak K.B.’nin evine gittik. Evde G.B. de vardı. Önce B.Ç. ile cinsel ilişkiye girdik. İlişkimiz telefonla kayda alınmış. Telefon yanımıza gelmeyen G.B.’ye aitti. Daha sonra B. A. ile birlikte olduk.”

İNTİHARA KALKIŞTI

Olaydan bir hafta sonra B.Ç.’nin kendisinden özür dilediğini anlatan B.T., yaşadıkları nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, annesiyle sürekli kavga ettiğini söyledi. İntihar girişiminde bulunduğunu vurgulayan B.T., “Hastanede durumu anneme anlattım. Annem de olayı polise bildirdi. Sanıklardan şikayetçiyim” dedi.

B.Ç’nin cep telefonunda bulunan fotoğraftaki kişilerin kimlikleri hakkında da mahkemeye bilgi veren B.T., “Benimle ilk ilişkiye giren B. Ç.’dir. Fotoğraftaki ilişkiye girdiğimiz kişi de B.Ç.’dir. Ayaktakiler K.B. ve A.T.’dir. Yine sanıklardan B.A.Ö. ile de iki kez ilişkiye girdik” diye konuştu.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Sanıklardan B.A.Ö., mağdureyle hiçbir cinsel ilişkisinin olmadığını iddia ederken, B.Ç. ise tecavüz iddialarını kabul etmedi. B.T. ile rızasıyla ilişkiye girdiklerini belirten B.Ç., fotoğrafları kimin çektiğini görmediğini söyledi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.

2 SANIĞA 10 YIL HAPİS CEZASI

Yargılama sonunda B.Ç. ile B.A.Ö., ‘tehditle nitelikli cinsel istismar’ ve ‘mağdurenin cinsel amaçlı olarak özgürlüğünden alıkonması’ suçundan 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi. ‘Cinsel ilişki içeren fotoğrafları kaydederek özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan’ ise 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan sanıkların bu cezası, ertelendi. 15 yaşını bitirmemiş olan M.F.D.’nin ‘tehditle nitelikli cinsel istismar’ suçundan 5 yıl, ‘mağdurenin cinsel amaçlı özgürlüğünden alıkonulmasından 2 yıl 6 ay hapsine hükmeden mahkeme, sanığın ikinci cezasını erteledi.

Sanıklar K.B., A.T. ve A.Ç.’nin ‘nitelikli cinsel istismar suçuna yardımcı olmak’, ‘mağdureyi cinsel amaçlı özgürlüğünden alıkoyma’ ve ‘mağdurenin cinsel ilişki içeren fotoğraflarını kaydederek özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından 7 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına hükmedildi. Mahkeme, sanıklar K.K. ve G.B’nin ise beraatına karar verdi. Sanıklar, cezalarının Yargıtay’da onanması halinde tutuklanacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle