Hoşgeldiniz  

TBB üyeleri seçimle belirlendi

SEMİH KÖKEN | 12 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

TBB seçimleri (2)

TBB seçimleri (3) - Kopya

Cam Piramit’teki seçime Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Seçimin divan başkanlığını Menderes Türel yaptı. Divan katipleri ise nüfusu en kalabalık olan iki ilçe; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu.
EN ÜST MAHALLİ İDARE BİRLİĞİ
Başkan Türel, Türkiye Belediyeler Birliği’nin bütün belediyelerin üye olduğu bir mahalli idare birliği olduğunu hatırlattı. Türel, TBB’nin Türkiye’de belediyeciliğe yönelik eğitim çalışmalarını en iyi şekilde yapan, yerel yönetimlere yönelik sorunların tartışıldığı, çözümleri hususunda yapılması gerekenlerin ele alındığı en üst mahalli idare birliği olduğunu söyledi. Seçimde TBB’de Antalya’yı temsil edecek delegasyon üyelerinin belirleneceğini ifade eden Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı ile nüfusu 100 bini geçen ilçelerin belediye başkanlarının doğal üye sayıldığını kaydetti. Türel, delegasyonda yer alacak diğer 11 belediye başkanı ve 3 meclis üyesinin ise seçimle belirleneceğini ifade etti.
TÜREL DOĞAL ÜYE
Temsil ettikleri nüfus 100 bini geçtiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık doğal asil üye olarak TBB meclisine girdi.
SANDIK BELİRLEDİ
TBB’de Antalya’yı temsil edecek diğer 11 belediye başkanı ile 3 belediye meclis üyesi içinse sandık konuldu. 13 ilçe belediye başkanı ile 4 meclis üyesinin aday olduğu seçim için Başkan Menderes Türel de oy kullandı. Sandıktan çıkan sonuca göre Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ve Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu TBB Meclisi asil üyeliğine seçildi. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ise yedek üye oldu.
Seçimde, Gaye Doğanoğlu, Ahmet Yaşar ve Mahmut Yıldırım TBB’ye gidecek meclis üyeleri olarak belirlendi. Dilek Cengiz, Serhat Demir, Elif Derya Canbulut ve Rüştü Peker de yedek üye oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle