Hoşgeldiniz  

Tarihi geceyi Antalya sakin atlattı

Semih Köken | 16 Temmuz 2016 | Antalya Haber A- A+

Tarihi geceyi Antalya sakin atlattı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri içersindeki bir grubun ‘darbe girişimi’ nedeniyle hareketli saatlerin yaşandığı Antalya’da gece olaysız geçti. Askeri hareketliliğin duyulmasının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü, kentteki tüm polis memurlarını göreve çağırdı. Meydanda toplanan 30 bin kişi, darbeye karşı çıktı, Erdoğan lehine slogan attı. Antalya’da bir albay gözaltına alındı.

Ankara ve İstanbul’daki ‘askeri darbe’ girişiminin televizyon kanallarında duyurulmasının ardından Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, telsizden yaptığı çağrıda, izinlerin kaldırıldığını belirterek, bütün polisleri göreve çağırdı. Bu anonsun ardından Antalya merkez ve ilçelerde polis ekipleri görev bölgelerine gitti.

POLİS AND İÇTİ

Kısa bir süre sonra da darbe girişimine karşı gerekenin yapılacağı belirtilerek polis telsizinden şu anonslar yapıldı:

“-Her türlü harekete karşı tereddüt etmeden müdahale edip, bu tür eylemlere kesinlikle müsaade etmeyecekler. Herkese görevinde başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.

– İstasyonlara dikkat, tüm görevlilerimizin dikkatine. Şu anda görevi başında bulunan tüm meslektaşlarımız, bayrağımıza, milletimize devletimize karşı tehlike arz edecek her türlü hareketlere karşı, gözünü kırpmadan gerekeni yapacaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun.

– Emir anlaşıldı efendim. Merkez, Anayasaya, bayrağa ve milletim üzerine yemin ederim ki tüm şubem ile bunların arkasındayım.

– Birimimle kale gibi dimdik, sapa sağlam verilen görevleri yerine getirmek üzere hazırım.

– Tüm kardeşlerimle birlikte kanımızın son damlasına kadar bu emri yerine getireceğiz. And içiyoruz.”

VALİ KONAĞINDA ÖNLEM

Turizm kentinin sokaklarında polis ekip araçları devriye gezerken, Hükümet Caddesi’ndeki Antalya Valiliği önünde polis, yoğun güvenlik önlemi alındı. Buradaki polis memurları uzun namlulu silahlarla nöbet tuttu. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Konyaaltı Caddesi’ndeki konutunun önündeki güvenlik önlemleri de arttırıldı. Konutun önünde ‘akrep’ adı verilen zırhlı araçlar da konuşlandırıldı. Bazı polis ekipleri de resmi ve sivil otolarla konvoy oluşturarak Cumhuriyet Meydanı’na gitti. Polis konvoyu, Türk bayrakları taşıyan kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı.

ATM ÖNLERİNDE KUYRUK

Antalya’da çok sayıda vatandaş, bankalardaki parasını çekebilmek için ATM’lere akın etti. Otomatik para çekme makinelerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşların şort, tişört giydiği ve bazılarının da pijamayla geldiği görüldü. Diğer yandan aynı yoğunluk, akaryakıt istasyonlarında da yaşandı. Birçok vatandaş, araçlarına akaryakıt alabilmek için istasyonlarda kuyruk oluşturdu.

Topçular General Niyazi Çelik Kışlası’nın bulunduğu Aspendos Bulvarı’na Antalya Büyükşehir Belediyesi ve halka ait çok sayıda iş makinesi ve kamyon konuldu. Aralarında bir TOMA’nın da bulunduğu araçlar, olası bir askeri aracın kışladan çıkışına karşı orada bekledi. Caddede çok sayıda polis de önlem aldı.

PARTİLİLER YÜRÜDÜ

Aynı saatlerde bir grup, Ak Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Kepez İlçesi Gazi Bulvarı’ndaki parti binası önüne gelenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan attı. Binlerce vatandaş daha sonra ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe Ak Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse ve Hüseyin Samani ile Ak Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, eski milli futbolcu Tanju Çolak da katıldı.

Gazi Bulvarı’ndan Çallı’ya dönen grup, Güllük Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşünü sürdürdü. Grup, Güllük Caddesi’nden geçerken bir apartmandan atılan cam şişe bir kişinin başına isabet ettikten sonra parçalandı. Başına aldığa darbeyle kan içinde kalan bu kişi, kendi imkanlarıyla hastaneye gitti. Yol boyunca katılımlarla artan kalabalık, Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.

MEYDANDA 30 BİN KİŞİ

Bu sırada meydana yürüyen gruptan bir kısmı, Antalya Orduevi önünde protesto gösterisi yaptı. ‘Asker kışlaya’ sloganları atarak sık sık tekbir getiren gruptakiler, polis tarafından giriş kapısı önünden uzaklaştırıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki yaklaşık 30 bin kişi, burada tepkilerini sloganlarla dile getirdi. Zaman zaman tekbir getirip ‘Darbeye karşı omuz omuza’, ‘Bu vatan bizimdir bizim kalacak’, ‘Asker kışlaya’ sloganları atarak hükümete destek veren vatandaşlar, sloganların yanı sıra alkış ve ıslıklarla yaşananlara tepki gösterdi.

‘ADİ, ŞEREFSİZLER’

Meydandaki kalabalığa İl Başkanı Rıza Sümer, milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuşma yaptı.

Başkan Tütüncü, “Bu milletin Meclis’ini Kurtuluş Savaşı’nda Yunan askerleri bile bombalamadı. Bunlar onlardan da adi, şerefsizler. Cumhurbaşkanımız idareyi eline alana, herşey kontrol altına alınana kadar biz buradan ayrılmayacağız” dedi.

Milletvekili Enç ise, “Yanımızda ülkücü ve sosyal demokrat arkadaşlarımız var. Bu Ak Parti’nin problemi değil. Seçilmiş milletvekilleri olarak bizlerin de problemi değil. Türkiye artık 1980’lere dönmeyecek, döndürmeyeceğiz” diye konuştu.

MEYDANA SİNEVİZYON

Daha sonra alanda Mehter Takımı marş çaldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan dev sinevizyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntüsü yansıltıldı. Erdoğan’ın sesinden ‘Minareleri Sen Ezansız Bırakma Allahım’ şiiri okunurken, aynı zamanda Dombıra müziği çalındı. Meydanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması da canlı olarak yayınlandı. Meydanda İstiklal Marşı söylendiği sırada ayağa kalkmayan bir kişi, yaklaşık 15 kişinin saldırısına uğradı. Elindeki köpek nedeniyle ayağa kalkamadığını savunan kişi, alandaki diğer vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

VALİ KARALOĞLU: İL GENELİNDE OLAY ÇIKMADI

Olayların başlangıcında Twitter hesabından “Ülkemize, demokrasiye, kaderimize sahip çıkıyoruz. Herkesi, darbeye karşı durmak için Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyorum” diye çağrıda bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sabah saatlerinde ise darbe girişimiyle ilgili il genelinde herhangi bir olay meydana gelmediğini, kent halkının ülkenin geleceğine sahip çıktığını söyledi.

Olayın başından itibaren kriz merkezi olarak valilik konutunu kullandığını belirten Vali Karaloğlu, “Garnizon komutanımız, il jandarma komutanımız ve il emniyet müdürümüzle konutta beraberiz. Gece boyunca herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Antalya halkının ülkenin geleceğine sahip çıkması güzeldi. Cumhuriyet Meydanı’nda 30 bin kişi toplandı. Kendi iradeleriyle ülkelerinin geleceğine sahip çıktılar. Ordumuzun içinde yuvalanmış bu şer şebekesini lanetliyoruz” diye konuştu.

Vali Karaloğlu, darbe girişimine karışan ordu veya emniyet mensubu bulunmadığını söyledi.

BİR ALBAY GÖZALTINDA

Emniyet yetkilileri, darbenin gerçekleşmesi durumunda ‘Antalya Sıkıyönetim Komutanı’ olması planlanan ve bunun için kente gönderilen Piyade Albay Metin Karagöz’ü gözaltına aldıklarını bildirdi.

INNA SAHNEDEN İNMEDİ

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka, ‘sokaklara çıkın’ çağrısı üzerine Kemer İlçesi’nde yaklaşık 500 kişilik grup, Ak Parti ilçe binası önünde toplandı. Araç konvoyu eşliğinde Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen kalabalık slogan attı. İlçedeki protesto gösterilerine rağmen, Club Aura Kemer’de sahneye çıkan Romen pop müzik sanatçısı Inna, konser verdi. Yerli ve yabancı tatilcilerden yoğun ilgi gören Inna, sevilen şarkılarını seslendirdi. Gece protestoların gölgesinde başlarken, ilerleyen saatlerde kulüp tamamen doldu. Güzel sanatçıyla birlikte eğlenen tatilciler, anı ölümsüzleştirmek cep telefonlarıyla fotoğraf çekti, görüntü aldı. Konserin ardından sahneye çıkan Go-go dansçıları, DJ’lerin çaldığı hareketli şarkılar eşliğinde danslarını sergiledi.

 

FOTOĞRAFLI

DHA-Genel – Türkiye-Antalya – Mehmet ÇINAR- Hasan DEMİRBAŞ- İbrahim LALELİ- Mustafa KOZAK- Tolga YILDIRIM- Yusuf ÜNAL- Bülent TATOĞULLARI- Süleyman EKİN
Foto 1 indir

TURK SILAHLI KUVVETLERI ICERSINDEKI BIR GRUBUN 'DARBE GIRISIMI' NEDENIYLE HAREKETLI SAATLERIN YASANDIGI ANTALYA'DA GECE OLAYSIZ GECTI. ANKARA VE ISTANBUL'DA YASANAN ASKERI HAREKETLILIGININ ARDINDAN ANTALYA EMNIYET MUDURLUGU, KENTTEKI TUM POLIS MEMURLARINI GOREVE CAGIRDI. ANTALYA EMNIYET MUDURLUGU ONUNDE UZUN NAMLULU SILAHLARI OLAN POLISLERIN NOBET TUTMAYA BASLADI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

TURK SILAHLI KUVVETLERI ICERSINDEKI BIR GRUBUN 'DARBE GIRISIMI' NEDENIYLE HAREKETLI SAATLERIN YASANDIGI ANTALYA'DA GECE OLAYSIZ GECTI. ANKARA VE ISTANBUL'DA YASANAN ASKERI HAREKETLILIGININ ARDINDAN ANTALYA EMNIYET MUDURLUGU, KENTTEKI TUM POLIS MEMURLARINI GOREVE CAGIRDI. VATANDASLAR BENZIN ISTASYONLARINDAN  YAKIT ALABILMEK ICIN UZUN KUYRUKLAR OLUSTURDU.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

TURK SILAHLI KUVVETLERI ICERSINDEKI BIR GRUBUN 'DARBE GIRISIMI' NEDENIYLE HAREKETLI SAATLERIN YASANDIGI ANTALYA'DA GECE OLAYSIZ GECTI. ANKARA VE ISTANBUL'DA YASANAN ASKERI HAREKETLILIGININ ARDINDAN ANTALYA EMNIYET MUDURLUGU, KENTTEKI TUM POLIS MEMURLARINI GOREVE CAGIRDI. VATANDASLAR ATMLERDEN PARA CEKMEK ICIN UZUN KUYRUKLAR OLUSTURDU.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)
indir

Foto 4 indir

TURK SILAHLI KUVVETLERI ICERSINDEKI BIR GRUBUN 'DARBE GIRISIMI' NEDENIYLE HAREKETLI SAATLERIN YASANDIGI ANTALYA'DA GECE OLAYSIZ GECTI. ANTALYA ORDUEVI ONUNDE TOPLANAN BIR GRUP KALABALIK ISE "ASKER KISLAYA" SLOGANI ATARAK CUMHURIYET MEYDANI'NA DOGRU YURUYUSE GECTI.(fOTO:YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)
indir

Foto 5 indir

TURK SILAHLI KUVVETLERI ICERSINDEKI BIR GRUBUN 'DARBE GIRISIMI' NEDENIYLE HAREKETLI SAATLERIN YASANDIGI ANTALYA'DA GECE OLAYSIZ GECTI. ANKARA VE ISTANBUL'DAKI HAREKETLILIGIN TELEVIZYON KANALLARINDA DUYURULMASININ ARDINDAN BIR GRUP PARTILI ANTALYA'DA AK PARTI IL BASKANLIGI ONUNDE TOPLANDI. PARTILILER  CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN FOTOGRAFI TASIDI. (fOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)
indir

Foto 6 indir

TURK SILAHLI KUVVETLERI ICERSINDEKI BIR GRUBUN 'DARBE GIRISIMI' NEDENIYLE HAREKETLI SAATLERIN YASANDIGI ANTALYA'DA GECE OLAYSIZ GECTI. ANTALYA CUMHURIYET MEYDANI'NDA TOPLANAN BINLERCE VATANDAS 'ASKER KISLAYA' SLOGANLARI ATIP SIK SIK DA TEKBIR GETIRIYOR. ALANA MEHTER TAKIMI DA GELDI. BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN DA DEV BIR SINEVIZYON KURULDU VE CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN'IN KONUSMASI CANLI VERILDI. (fOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)
indir

Foto 7 indir

TURK SILAHLI KUVVETLERI ICERSINDEKI BIR GRUBUN 'DARBE GIRISIMI' NEDENIYLE HAREKETLI SAATLERIN YASANDIGI ANTALYA'DA GECE OLAYSIZ GECTI. ANTALYA CUMHURIYET MEYDANI'NDA, DARBE GIRISIMINI PROTESTO EDEN VATANDASLAR, KALDIRIMDA UYUMAYA CALISTI. (fOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)
indir

Foto 8 indir

TURK SILAHLI KUVVETLERI ICERSINDEKI BIR GRUBUN 'DARBE GIRISIMI' NEDENIYLE HAREKETLI SAATLERIN YASANDIGI ANTALYA'DA GECE OLAYSIZ GECTI. KEMER'DEKI PROTESTO GOSTERILERINE RAGMEN, CLUB AURA KEMER'DE SAHNEYE CIKAN ROMEN POP MUZIK SANATCISI INNA, KONSER VERDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)
indir

Foto 9 indir

TURK SILAHLI KUVVETLERI ICERSINDEKI BIR GRUBUN 'DARBE GIRISIMI' NEDENIYLE HAREKETLI SAATLERIN YASANDIGI ANTALYA'DA GECE OLAYSIZ GECTI. KEMER'DEKI PROTESTO GOSTERILERINE RAGMEN, CLUB AURA KEMER'DE SAHNEYE CIKAN ROMEN POP MUZIK SANATCISI INNA, KONSER VERDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle