Hoşgeldiniz  

Taksicilerden ‘birleşik durak’ tepkisi

Semih Köken | 28 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da bir grup taksici esnafı, durakların birleştirilmesinden dolayı ilgisiz kişilerin eklendiğini, çalışma şartlarının zorlaştığını belirtti.

Öğle saatlerinde Kepez Arena yanında bulunan otoparkta toplanan yaklaşık 30 taksici esnafı, yönetimin kendilerine oyunlar oynadığını iddia etti. İlk olarak durakların birleşme kararı alındığını söyleyen esnaf, ardından duraklara hiç alakası olmayan kişilerin ilave edildiğini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan taksicilerin avukatı Afşin Ala, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla Boğaçayı durağı ile taksi 24 durağının birleştirildiğini belirterek, “20 olması gereken taksi sayısının 35’e çıktığını gördük. Üstelik bunlar yapılırken kimseden görüş sorulmadı. Bu hukuka aykırı bir işlemdir. Yargıya başvurduk” diye konuştu.

Kendilerinin yalnızca haklarını aradıklarını belirten taksici esnafı Bilal Ece, “Bize yakıp yıkmak, yol kapatmak yakışmaz. Ayrıca açıklama yaptığımız için fişleneceğimizi de biliyoruz, ancak yıllardır yapılan haksızlığa artık dur demek istiyoruz. Mevcut yönetimle birleşen durak başkanları bizleri mağdur etmektedir. Bir an önce bu sorunun çözüme kavuşması gerekiyor” dedi. Taksici Sait Korkmaz da Varsak’ta iki durağın birleştirildiğini, ancak daha önce geniş olan çalışma alanlarının daraldığını söyledi. Korkmaz, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle