Hoşgeldiniz  

SUÇ ÖRGÜTÜ MAĞDURU “ANNEM ÜZÜNTÜDEN ÖLDÜ”

SEMİH KÖKEN | 15 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da 2 Aralık operasyonuyla çökertilen silahlı suç örgütü üyesi 13’ü tutuklu 67 kişinin yargılanmasına 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Antalya’da 67 sanıklı suç örgütünün yargılandığı davanın mağdurlarından Turgut D., sanıklardan Murat A.’nın tehdidi üzerine tarlasının tapusunu devretmek zorunda kalan annesinin, aynı gün üzüntüden öldüğünü söyledi.

Davanın son duruşmasında, sanayi sitesindeki bir işyerine kapatılıp tapularını devretmeleri için dövülüp tehdit edildikleri iddia edilen müştekiler dinlendi. Müştekilerden 67 yaşındaki Aysel K., sanıklardan Mustafa H. ve Kadir D.’ye borçları olmadığı halde, eşi Necati K. ile oğlu Hasan K.’nın tehdit edilip korkutularak ailenin tüm mal varlığının yağmalanmak istendiğini ileri sürdü. Korktukları için Mustafa H.’ye 12 Ocak 2012 günü genel bir vekaletname verdiklerini anlatan Aysel K., kanser hastası kızının bugün 500 bin TL değerindeki dubleks dairesinin de ellerinden alındığını söyledi.

68 yaşındaki Necati K. da genel vekalet vermeden önce sanıklardan Kadir D.’nin sanayideki işyerine çağırılıp tehdit edildiklerini söyledi. Necati K., “Beni dövmeye teşebbüs edince korktum, özür diledim. Saat 02.00’de bıraktılar bizi. Ertesi sabah da Mustafa H. gelip bizi evden aldı. Konyaaltı’ndaki bir notere gittik. Eşim, kızım, oğlum ve benden genel vekalet alındı. Bu vekaletle ilerde bize miras düşecek yerlerin bile hakkı alınmış. Bu işlemler yapılırken sanayideki işyerinin sahibi Kadir D. de notere geldi. Kızıma ait daireyi Mustafa H.’den kendisinin satın alacağını, bize de 1 yıl ücretsiz oturma hakkı vereceğini söyleyip gönlümüzü almaya çalıştı. Kızıma ait bu dairenin ve damadıma ait giriş kattaki dairenin tapusunu önceden almışlardı. Kalan tüm mal varlığımızı da noterdeki vekaletnameyle alacaklardı. Noterdeki işlemlerden sonra araya hafta sonu girdi. Biz pazartesi günü de vekaletnameyi azlettik” dedi.

Müştekilerden 41 yaşındaki Turgut D. ise Korkuteli Kargalık köyünde annesi Yaşar D. adına tapulu 14 dönümlük arazide Musa A. ile birlikte modern bir büyükbaş hayvan çiftliği kurduklarını söyledi. Kendisinin koyduğu arazi karşılığında elde edilecek gelirden pay almak üzere Musa A. ile anlaştıklarını anlatan D., bu proje için bir kamu bankasına 7 milyon TL’lik gayrimenkul ipoteği verip 1.5 milyon lira civarında kredi kullandıklarını da söyledi.

Turgut D., 2011 yılında Amerika’dan gelecek 150 düve için gerekli 550 bin doları bulmada sıkıntı çektiklerini belirterek finansman yaratmak için Mustafa H.’den 270 bin TL bedel üzerinden cip satın aldıklarını söyledi. 45 bin TL’lik taksitler halinde ödemek üzere çekler verip aldıkları bu aracı satıp nakite çevirmek istediklerini, ancak Mustafa H.’nin bu aracı teslim etmek yerine başkalarına kiraya verdiğini savunan Turgut D., Musa A.’nın çocukluk arkadaşı Murat A.’ya da borçlandığını söyledi. Mali sorunları çözmede yardımcı olacağını söyleyen Mustafa H.’nin de kendilerini kağıt üzerinde borçlandırdığını ileri süren Turgut D., ardından tapularının dövülerek ve korkutularak alındığını ileri sürdü.

ŞİKAYETİNİ GERİ ALDI

‘Toplantı yapacağız’ denilerek çağrıldıkları sanayideki Kadir D.’nin işyerinde üzerindeki tapuları devretmesi için İbrahim Hakkı Pervane ve adamları tarafından dövüldüğünü, ancak kendilerinden şikayetçi olmadığını anlatan Turgut D., örgüt lideri olduğu iddia edilen Pervane ve adamlarıyla ilgili şikayetini geri aldı. Turgut D., kendisinin dövüldüğü işyerinin sahibi Kadir D. ile Mustafa H.’den ise şikayetçi olduğunu söyledi. Turgut D., 12 Nisan 2012 tarihinde ise Kepez’deki ormanlık alanda tapuları devretmesi için bu kez Murat A. tarafından dövüldüğünü belirterek, “Benden annem üzerine kayıtlı Korkuteli’deki 21 dönüm tarlanın tapusunu istiyorlardı. Murat A.’nın benden alacağı da yoktu. Ertesi gün durumu anneme anlattım. Annem de korkusundan tapuyu Murat A.’nın isteğiyle İbrahim H.’ye bedelsiz devretti. Annem üzüntüsünden o akşam hayatını kaybetti. Bu gayrimenkulun tapusu, ardından Kemal Selman S’nin üzerine geçirildi. Bu olay nedeniyle Murat A., Mustafa H., Kemal Selman S. ve Kadir D.’den şikayetçiyim. Bu olaylar nedeniyle 4-5 milyon TL’lik zararım var” dedi.

Duruşma, diğer şikayetçilerin dinlenmesi için ertelendi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle