Hoşgeldiniz  

STK’lardan sağduyu çağrısı

Semih Köken | 16 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Kumluca İlçesi’ndeki sivil toplum kuruluşları, teröre tepki için yapılan protesto ve yürüyüşlerin provoke edildiğini belirterek, halkı sağduyulu, sabırlı ve tehlikelere karşı uyanık olmaya çağırdı.

**

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Denetim Kurulu Üyesi Ali Özkan, KUTSO’da basın toplantısı düzenledi. STK temsilcileri adına ortak basın bildirisini okuyan KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, son dönemde yaşanan terör olaylarını üzülerek takip ettiklerini söyledi. Güvenlik güçlerinin cansiperane çabası sayesinde ülkedeki huzur ortamını bozmak isteyenlerin emellerine ulaşamadığını aktaran Günay, terör olaylarında şehit düşen asker ve polislerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

‘HALK İSYANA TEŞVİK EDİLİYOR’
Teröre tepki için yapılan protesto ve yürüyüşlerin iç ve dış şer odakları tarafından provoke edildiğini vurgulayan KUTSO Başkanı Günay, “Türkiye’de adeta bir iç savaş varmış gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. İşte bu yüzden halkımızı sağduyulu, sabırlı ve tehlikelere karşı uyanık olmaya davet ediyoruz. Devletimizin gücü iç ve dış tehditleri bertaraf için yeterlidir. Yazılı, görsel ve sosyal medyada bazı gruplar tarafından bilgi kirliliği oluşturulmakta ve halk isyana teşvik edilmektedir. Bu konuda itidalli davranmak, duyduğumuz veya okuduğumuz haberlerin doğruluğunu teyit etmek önem taşımaktadır. Yüce milletimizin Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin gösterdiği sevgi ve merhamet yolunda şekillenen duyguları, şer odakları tarafından yüzlerce kez denenmesine rağmen tutmayan ırkçılık ve mezhepçilik oyunlarını bir kez daha boşa çıkaracaktır” dedi.

‘KARGAŞA ORTAMI YARATILMAK İSTENİYOR’
Terör örgütlerinin İzmir, Muğla ve Antalya gibi dünya markası olmuş turizm kentlerinde kargaşa ortamı yaratarak, ülke turizmine darbe vurmayı amaçladığına dikkati çeken Başkan Günay, şöyle dedi: “Terör örgütleri bu olayları destekçileri sayesinde uluslararası medya kuruluşlarına taşıyarak ülkemizin turistler için tehlikeli bir yer olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca Türkiye’nin ve dünyanın sayılı turizm ve örtü altı üretim alanlarından olan Batı Antalya bölgesi her yıl ülkemizin her yerinden özellikle de Güneydoğu Anadolu bölgesinden çalışmak için gelen binlerce insanımıza iş kapısı olmaktadır. Bölgemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan bu insanlarımızı dışlamak, ötekileştirmek bizlere bir fayda sağlamayacağı gibi ahlaki ve dini değerlerimize de aykırıdır. Aynı sağduyu ve kardeşlik duygularını Kürt kökenli vatandaşlarımızdan istiyor, terör örgütü PKK ile aralarına mesafe koymalarını bekliyoruz. Milletimizin yeniden doğuşunu sembolize eden Çanakkale ruhu, halkımızı binlerce yıldır bir arada tutan köklü geleneklerimiz ve dini değerlerimiz bu ülkede kardeşçe yaşamamız için yeterli zemini oluşturmaktadır. Bizler bugüne kadar bu sorunların üstesinden geldiğimiz için büyük bir millet ve büyük bir ülke olduk. Allah’ın izniyle büyük millet ve büyük ülke olmayı da hep birlikte nesiller boyu sürdüreceğiz.” (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle