Hoşgeldiniz  

“Sonsuz iktidar yoktur”

Semih Köken | 05 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

AK Parti Muratpaşa Belediye Meclisi grup sözcüsü Cemal Öner, 1 Kasım seçimlerini Aliya İzzetbegoviç’ten çarpıcı bir alıntıyla değerlendirdi. Öner konuşmasının sonunda, İzzetbegoviç’in ‘İktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur’ sözlerini hatırlattı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclisi, 13 gündem maddesiyle toplandı. Mecliste gündem görüşmeleri öncesi siyasi parti grupları 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. AK Parti sözcüsü Cemal Öner, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için son derece önemli, Türkiye’nin demokrasi tarihindeki dönüm noktalarından olduğunu söyledi. Antalya ve Muratpaşa’da kavgadan uzak bir ortamda seçim dönemini geride bıraktıkları için tüm siyasi partilere ayrı ayrı teşekkür eden Öner, “Yeni dönemde Ak Parti grubu ve teşkilatları olarak yükümlülüğümüzün daha da arttığının farkındayız. Ötekileştirmeden, birbirimize saygı duyarak ve empati yaparak yepyeni bir Türkiye döneminin başlayacağına eminiz” diye konuştu.

Öner konuşmasını, bağımsız Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı, 2003 yılında hayatını kaybeden Aliya İzzetbegoviç’in “İktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın, güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç önce milletin ve nihayet Allah’ın önünde hesap verecektir” sözleriyle noktaladı.

MHP SÖZCÜSÜ: HAK EDEN KAZANDI

CHP sözcüsü Mutlugül Tarım, Ak Parti’nin elde ettiği seçim başarısını kutladı ve “Sonuçların ülkemize barış getirmesini diliyoruz” dedi. MHP grup sözcüsü Mustafa Taşbaş ise Ak Parti’nin başarısını kutlarken Ak Parti’nin seçim sloganını kullanması dikkat çekti. Taşbaş, “Tek başına iş başına geldi. Çalıştılar, hak ettiler. Hak eden kazandı” dedi. MHP Sözcüsü Taşbaş, hükümetten en büyük beklentilerinin ise ülkenin her anlamda huzura kavuşması olduğunu kaydetti.

İLK MECLİSİNE KATILDI

Muratpaşa Belediye Meclisi’ne, geçen ay meclis kararıyla üyeliği düşürülen MHP üyesi Ömer Yücesoy yerine İl Seçim Kurulu tarafından adı bildirilen Nihat Ödağacıoğlu da ilk kez katıldı. İlk meclisinde partisinin grup sözcüsünün arkasında tek başına oturan 62 yaşındaki Ödağacoğlu, kendisini tanıttığı konuşmanın dışında dinleyici olmayı tercih etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle