Hoşgeldiniz  

ŞOFÖRLERİN YAKIT ZAFERİ

Semih Köken | 09 Temmuz 2021 | Antalya Haber A- A+

ŞOFÖRLERİN YAKIT ZAFERİ

Lider Gazete’nin önceki günkü sayısında ‘Eller kontakta, gözler mecliste’ başlıklı haberi, Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Yakıt desteğinin yetersiz olmasından dolayı dert yanan ve kontak kapatacaklarını öne süren otobüs şoförlerinin, gelen sevindirici haberle eyleminden vazgeçtiği öğrenildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. 1 Temmuz’dan itibaren yakıt desteği kesilen halk otobüsü şoförleri, zor durumda oldukları için kontak kapatacaklarını dile getirmişlerdi. Şoförler, Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı takip edeceklerini ve yakıt desteği için olumlu bir gelişme olamazsa kontak kapatacaklarını ilan etmişti. Yapılan meclisten önce Başkan Böcek’in, otobüs şoförlerine yakıt desteğinin devam edeceğini belirterek geri adım attığı öğrenildi. Bu gelişmelerin ışığında Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında yapıldı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DSP, SP ve Memleket Partili meclis üyeleri, gündemde yer alan 100 maddeyi oyladı.

‘BAYRAM İKRAMİYESİ’ TEPKİSİ

Toplantı açılışında söz hakkı alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Çetin, belediye işçileri ve belediyenin şirketinde çalışanlar arasında, ayırım yapıldığını ileri sürdü. Çetin, yapılan ayırımı haksızlık ve adaletsizlik olarak değerlendirerek, “Kurban Bayramı öncesi işçi kardeşlerimizden bir talep aldık. Belediyemizde çalışan içi arkadaşlarımız, bayramda 53 Türk lirası alıyor. Şirkette çalışanlar ise, 600-700 Türk lirası alıyor. Belediyemizde çalışan işçi arkadaşlarımız günlük 5 Türk lirası yemek ücreti alırken, şirkette çalışanlar günlük 20 Türk lirası alıyor ve ikramiyelerde buna dâhildir.  Bu haksızlığın, adaletsizliğin ve eşitsizliğin devam etmesi bu arkadaşlara reva mıdır? İşçi arkadaşlarımın haklarını istemeleri en doğal haklarıdır. Bayram öncesi bu işçi arkadaşlarımızın sevindirilmesi ve AK parti grubum adına bu eşitsizliğin giderilmesini talep ediyorum” dedi.

4’ÜNCÜ MADDEYE RET: HUKUKİ DEĞİL

Meclis toplantısında maddelerin onaylanması aşamasında AK Parti adına gündemin 4. maddesine ret oyu veren AK Partili Çetin, 4. madde üzerinde imar kanuna göre doğru ve hukuki olmadığını belirtti. Gündemin 4. maddesi olan Üçgen Mahallesi, 2715 ada parselde ‘Taban Alanı Kat Sayısı Şartı Aranmaz’ plan notu eklemesine AK Parti Meclis Üyesi Ali Çetin, grubu olarak ret oyu kullandı. Çetin, “Muratpaşa belediyesinden bize iletilen bilgilendirmede inşaat alanı hesap tablosuna göre, mevcut durumda bin 12 metre kare yapılaşma hakkı bulunmaktayken, plan değişikliği sonrası, 2 bin 288 metre kare hakkı kazanmaktadır. Böylece parsel bazında baktığımız zaman bin 276 metre kare gibi, ayriyeten inşaat artış yapılmaktadır. Bu da imar kanununa göre doğru ve hukuki değildir. Bir inşaat alanında bin 12 metre kare inşaat yapması gerekirken, 2 bin 288 metre kare resmi olmayan sadece meclisimizin vermiş olduğu yetkiyle bir parsele tanımaz. AK parti olarak bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

DEMİRCİKARA MADDESİ KOMİSYONA HAVALE

Öte yandan gündemin 85’inci maddesinde yer alan “Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.06.2021 tarih ve 162 sayılı kararı ile uygun bulunan, Demircikara Mahallesi, 13022 Ada 3,4 Parseller ve çevresinin Akaryakıt ve Servis İstasyonu, Açık Spor Tesisi Alam ve Park Alanı olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı” ilgili komisyona havale edildi.

Devam meclisi Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleşecek.

 

TİCARET PLATFORMU ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Antalya Ticaret Platformu basınla bir araya geldi. Platformun başkanı Muhteşem Kabasakal, tek amaçlarının ticareti geliştirmek olduğunu belirterek, “Hiçbir şekilde politize olmadan, görüşün ve ideolojide olmadan sadece ticaret planlaması oluşturma hedefindeyiz” dedi.

 

Uzun bir süredir kurulma aşamasında olan Antalya’nın sayılı iş insanlarının oluşturduğu Antalya Ticaret Platformu basınla bir araya geldi. Platformun başkanlığını yapan Muhteşem Kabasakal,  ticareti geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

“TEK AMACIMIZ TİCARET”

Başkan Kabasakal, “Tek amacımız ticaret. Hiçbir şekilde politize olmadan, görüşün ve ideolojide olmadan sadece ticaret planlaması oluşturma hedefindeyiz. Platformumuz 33 kişiden oluşuyor. Ticareti geliştirmek adına toplantılar düzenliyoruz.  İlk toplantımızı 29 Temmuz’da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ile yapmayı planlıyoruz. Diyalog ve iletişim hayati derecede önemli. Birbirimize yeterince dokunmuyoruz. İş adamları toplantısında bile birbirimizin neyi var, neyi yok sormuyoruz.  Bunu her hangi bir yeri ötekileştirmek için söylemiyorum. Biz kurduğumuz bu platformla ticareti geliştirmek adına çalışmalar yapacağız.  Bizim adımız da, özümüz de ticaret”  diye konuştu.

“BASINA DESTEK İSTEDİ”

Toplantıya konuk olarak katılan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise basının yaşadığı sorunlara değinerek, destek istedi. Başkan Yeni, “Bu platformun doğru bir birliktelik olduğunu düşünüyorum. Biz gazetecilik sektörüyüz ve her sektör gibi bizlerde ciddi sıkıntılar içine girdik. Bu dönemde biz size, siz de bize destek olun. Yerel medyamızı, yayınlarımızı, radyolarımızı ve gazetelerimizi destekleyelim. Gördüğünüz gibi medyasız olmuyor. Eğer medyayı yok edersek, medyayı öldürürsek ve ölümüne göz yumarsak, gelecekte sesimizi duyuracağımız platformlar bulmakta zorlanırız. Her kesimden medyaya her zaman ihtiyaç var. Yerel medyaya destek olalım” şeklinde konuştu.

 

ETİKET :  son dakika haberlerigüncel haberlerticaretatip

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle