Hoşgeldiniz  

Ses cezası 17 yıllık kulübü kapattırdı

Semih Köken | 17 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’nın tarihi semti Kaleiçi’nde 1998 yılından beri hizmet veren eğlence merkezi Club Ally, yüksek sesle müzik yayını yaptığı gerekcesiyle ardı ardına verilen para cezası nedeniyle kapılarına kilit vurdu.

Kaleiçi’nde 17 yıl önce 3 milyon dolar harcanarak Türkiye’nin en kapsamlı açık hava diskosu olacak şekilde tasarlanan Club Ally’nin sahibi Adnan Tosun, ‘evladım’ diye tabir ettiği eğlence merkezini kapattıklarını açıkladı. Açık alanda yüksek sesle müzik yayını yaptıkları gerekçesiyle ardı ardına kulübe ceza kesildiğini, bu cezaların maddi yükünü kaldıramadıkları için de kapatma kararı aldıklarını ifade eden Tosun, “Eğlence merkezini açtığımızda Kaleiçi uçucu madde bağımlılarının merkeziydi. Bölgeye kimse giremiyordu. İnsanlar, Ally’nin bölgeye kattığı avantajları çok çabuk unuttu. Tinerci yuvası olan Kaleiçi burası sayesinde temizlendi” dedi.

Club Ally’nin kapanmasının bazı kesimleri mutlu ettiğini bazılarını üzdüğünü vurgulayan Tosun, “17 yıl ayakta duran bir işletme de hizmetin, eğlencenin kötü olduğunu kimse iddia edemez. Bizim şirket olarak belimizi büken 4 yıl önce yürürlüğe giren ve uygulamaya başlanan yüksek ses kontrolleri oldu. En son 25 bin TL ceza kesildi. Son 4 yıldır ödediğim cezanın hesabını bilmiyorum” dedi.

KANUNLARA UYGUN

İşletmenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan ‘Butik Otel’ ve ‘açık hava diskosu’ ruhsatı bulunduğunu kaydeden Tosun, şöyle konuştu:

“Tamamen kanunlara uygun hareket eden bir işletmeye her hafta sonu ses denetimcileri gönderildi. Ben devletten büyük değilim, kanunlara uyuyorum. Gece yarısından sonra sesi açtırtmıyorum. 500 bin TL harcayarak özel tasarım müzik sistemi ve ses perdeleri kurdurdum. Bir aracın yoldan geçerken çıkaracağı ses kadar sesi çıkmayan bir işletmeye ceza kestiler. Lara bölgesinden şikayet geldi, gelip ceza kestiler. Kaleiçi’ndeki bir işletmenin sesi Lara bölgesine nasıl etki eder anlayamıyorum. Antalya’nın birçok bölgesinde kaçak çalışan eğlence merkezleri var. Her şeyi kanuna uygun ayakta duran bir işletmenin bu kadar üstüne gidilmesine, fırsat buldukça ceza kesilmesine aklım ermiyor. Zabıta ve polis ile uğraşmaktan yoruldum. Bu nedenle Kaleiçi’nin gururu olan Club Ally’i kapama kararı aldım.”

YERİNE OTEL YAPILACAK

Club Ally’nin bulunduğu mekanı gerekli izinleri aldıktan sonra butik otele çevrileceğini kaydeden Adnan Tosun, “Birkaç yıl içinde otelimizi açacağız. 17 yıllık işletmemi tamamen farklı bir konsepte çevireceğim. Artık ses cezalarından, ses denetimlerinden yoruldum usandım” diye konuştu.

CLUB ALLY LARA’DA AÇILIYOR

‘Açık Hava Diskosu’ olarak yaz aylarında faaliyet gösterdiklerini de hatırlatan Tosun, Lara’da kapalı alana taşınacaklarını kaydetti. Yeni merkezin iç dekorasyonunun tamamlandığını belirten Tosun, “Kurban Bayramı’nda Club Ally yeni yüzüyle yeni yerinde hizmet verecek. Burada ses sorunu olacağını düşünmüyorum. Ses izolasyonu yapıldı. Hemen arkamızdaki site dahi müzik sesi duymayacak” dedi. (DHA)ses-cezasi-17-yillik-kulubu-kapattirdi4b4d10dd700724203583

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle