Hoşgeldiniz  

Şehrin Tiyatrosu Perdelerini Açıyor

SEMİH KÖKEN | 27 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

teki dunyaya goturecek degilsin ya gec kalanlar geckalanlar_megalighti Oteki_Dunya_

32’nci yaşını kutlamaya hazırlanan ABT, yeni sezona çağı yakalayan, farklı bakış açılarıyla zenginleştirilmiş “Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu” birimini kurarak başladı. ABT Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi Sanat Yönetmenliği’ne çocuk oyunları konusunda duayen olarak kabul edilen Özer Tunca getirildi. 2014-2015 sezonu boyunca “Geç Kalanlar”, “Oyun Oyun İçinde”, “Öteki Dünyaya Götürecek Değilsin Ya” adlı yetişkin oyunlarının yanı sıra “Küçük Karabalık” ve “Değiştirilmiş Çocuk” adlı çocuk oyunlarını sahneleyecek olan ABT, bölge turneleri de yapacak.

YABANCI TİYATROLAR GELECEK

Tiyatro sanatını yaygınlaştırmak ve sevdirmek adına Antalya’nın doğusundan batısına tüm ilçe ve köylere tiyatroyu götürecek olan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, yeni dönemde “Misafir Tiyatrolar Projesi”ni de hayata geçirecek. Proje kapsamında her ayın son haftasında yurt dışından gelen bir tiyatro ekibi, tiyatronun evrensel gücü çerçevesinde Antalyalı izleyicilerle buluşturulacak. Ülkeler arası karşılıklı kültür alışverişi sağlanacak.

EK SAHNELER KURULACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, şehrin tiyatrosu ABT’nin planlanan yeni sahnelerle daha çok izleyiciye ulaşacağı müjdesini verdi.  ABT bünyesinde kurulan Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birimi ile sadece çocuklara değil, gençlere yönelik oyunların da sahneleneceğinin altını çizen Özgür, “Yepyeni bir vizyonla sezonu açacağız. ABT sahnesine ek olarak yeni sahneler planlıyoruz. Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birimi kurarak, bu alanda daha profesyonel işler ortaya çıkarmaya başladık bile. Şehir tiyatrosu ve şehrin tiyatrosu olma yolunda Başkanımız. Menderes Türel, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanımız Mitat Yolcu çok ciddi adımlar atıyor. Biz de Antalya için en iyisini ortaya koymaya çaba sarf ediyoruz.  Bizi izlemeye devam edin” diye konuştu.

GEÇ KALANLAR

ABT’nin 31 Ekim Cuma günü sezon açılışında galasını yapacağı yeni oyunu “Geç Kalanlar” evliliklerinden sıkılmış, birbirlerine karşı tahammülleri kalmamış genç bir çiftin, aniden hayatlarına giren orta yaşlı bir kadının etkisiyle geçmişlerini ve davranışlarını sorgulamaya başlamalarının hikâyesi anlatılıyor. Pervin Ünalp’ın yazdığı oyunu Nofel Valiyev yönetiyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle