Hoşgeldiniz  

Şehit evini yapan müteahhidin sözleşmesi feshedildi

Semih Köken | 28 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’nın Serik İlçesi’nde, şehit er Barış Akkabak’ın dedesi ve anneannesi için Serik Belediyesi tarafından yaptırılan ev için gönderilen demirlerin bir kısmını kendine ait başka bir inşaata götürdüğü iddia edilen müteahhidin sözleşmesi feshedildi. Belediye ekipleri inşaatın yapılan bölümünü iş makineleriyle yıkarken, evi yeniden yapmak için çalışma başlattı.

Mardin’in Midyat İlçesi’nde geçen 2 Ağustos’ta bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan jandarma komando er 20 yaşındaki Barış Akkabak’ın dedesi Ramazan Akkabak yamalı pantolonuyla Türkiye gündemine gelmişti. Şehidi büyüten ve birlikte yaşadıkları dedesi ve anneannesi Havva Akkabak’ın Serik İlçesi Kozan Mahallesi’nde bulunan gecekondu tipindeki evlerinin yerine, Serik Belediyesi yeni bir ev yapmak için çalışma başlattı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Belediyenin müteahhit Hüseyin Kuşçu’ya yaptırdığı evin inşaatıyla ilgili Serik Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Akbaba 4 gün önce Serik Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Akbaba, evi yapan müteahhidin Serik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden aldığı 5 bağ yaklaşık 10 ton demirden, 2 bağını şehidin evine bıraktığı, kalanını ise kendine ait başka bir inşaata götürdüğünü iddia etti.

İŞ MAKİNELERİYLE YIKILDI

İddialar üzerine soruşturma başlatan Serik Belediyesi, sözleşmeye aykırı davrandığı gerekçesiyle müteahhidin sözleşmesini feshetti. İnşaatın yapılmış olan bölümü Serik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından iş makineleriyle yıkıldı. Belediye ekipleri akşam saatlerinde evin yapımına yeniden başladı.

BELEDİYE YAPACAK

CHP Serik İlçe Başkanı Mehmet Ali Karacan ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Akbaba da olay üzerine inşaat alanına gelerek inceleme yaptı. Herhangi bir olay çıkma ihtimaline karşı jandarma da güvenlik önlemi alırken, Karacan ve Akbaba belediye yetkilileriyle görüştükten sonra bölgeden ayrıldı. Belediye yetkilileri evin inşaatının Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yaptırılacağını aktardı.

‘EN KISA SÜREDE TESLİM EDECEĞİZ’

Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık ise müteahhidin arkadaşı olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, kendisi hacda olduğu dönemde ihalenin yapıldığını kaydetti. Başkan Çalık, “Bu şahsın sözleşmesini feshettik. Belediyemizin kendi işçileri gece gündüz çalışarak, daha yeni, daha modern bir ev yapacak. En kısa sürede teslim edeceğiz” dedi.

Başkan Çalık ayrıca olayla ilgili Fen İşleri Müdürü Bülent Zerenay’ı görevden aldığını söyleyerek, bu işte sorumluluğu olan diğer belediye personeli ile ilgili de gerekli işlemlerin yapılacağını vurguladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle