Hoşgeldiniz  

ŞEFFAF YÖNETİM VE DEMOKRATİK KATILIM DERSİ

SEMİH KÖKEN | 01 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehrin en önemli yatırımlarından birini halka sorarak; tüm dünyaya, şeffaf belediyecilik ve demokratik katılım dersi verdi. Eşine az rastlanacak bir uygulamaya imza atan Türel, yüzde 98 evet oyu alan projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Antalyalılara teşekkür eden Türel, bundan sonra büyük projeleri halka sormaya devam edeceklerini belirtti. Türel Antalya’nın yol haritasını vatandaşların kararlarına göre çizeceklerini ifade etti.

Yerel seçimlerden önce, önemli projeleri halka soracağına dair söz veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sözünü bir kere daha tuttu ve 200 milyon liralık yatırım için sandık kurdu. Hattın geçtiği mahallerde yaşayan binlerce kişi de oyları ile Menderes Türel’e “Hizmete devam” mesajı verdi. Halkın desteğini alan Menderes Türel EXPO Meydan Raylı Sistem Hattının, 2016 yılında yapılacak olan EXPO açılışına yetişmesi için kolları sıvadı.

Şeffaf yönetim ve demokratik katılımın en önemli örneklerinden birini sergileyerek tüm dünyaya örnek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalılara teşekkür etti. Bundan sonra da büyük projeleri halka sormaya dev edeceklerini dile getiren Başkan Türel, yol haritalarını vatandaşların tercihlerine göre çizeceklerini ifade etti. Bu referandumun halkın yönetime katılımı açısından başarılı bir örnek olduğunu dile getiren Menderes Türel; Antalyalıların artık beş senede bir sandığa gitmeyeceğini, kendilerini ilgilendiren projelere karar vermek için de oy kullanacağını kaydetti. Türel “Bundan sonra hangi büyük proje olursa olsun halkımıza soracağız. Halkımızın kanaatini aldıktan sonra o proje ile ilgili gerekeni yapacağız. Halkımız bu büyük projeleri bize yap diyorsa yapacağız. Eğer o projeyi istemezse, halkın isteyeceği diğer projelerle meşgul olacağız. Halkımıza hizmet etme noktasında gerekeni yapacağız” dedi.
SEÇİM HAVASINDA GEÇTİ
Yapılan oylama hakkında da bilgi veren Başkan Türel, raylı sistem oylamasının, resmi nitelikte yapılan ilk halk oylaması olmasına dikkat çekti. Oylamanın aynı seçimlerde olduğu gibi, sandık kurulları nezaretinde ve seçmen listelerine göre yapıldığını anlatan Başkan Türel; “Bir seçimde nasıl oy kullanılıyorsa tamamen o şartlarda oy kullanma işlemi yapıldı. Vatandaşlar seçim kurulundan temin edilen listelerle, kimliklerini ibraz etmek suretiyle oy kullanabildi. Damgalı oy zarflarını, gizli oy kullanma kabininde yerine getirdi” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, raylı sistem hattı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Bakanı Mehdi Eker’e teşekkür etti.

ERDOĞAN’IN ANTALYA’YA HEDİYESİ
EXPO Meydan raylı sistem hattı aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya başbakanlık makamındaki son hediyesi oldu. Seçildiği günden itibaren Antalya’ya raylı sistem hattının kazandırılmasına öncelik veren Menderes Türel; hazırlanan ön etüt çalışmalarını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmuştu. Başbakanlığının son günlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geldiği Antalya’da raylı sistem hattı hakkında bilgi veren Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan ile yapılan toplantıdan sonra nihai talimatı vermişti.
Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerin bir araya gelerek fizibilite çalışmalarına başladığı projenin maliyetinin, 200 milyon lira olması bekleniyor.
Araçlarla birlikte yaklaşık 200 milyon liraya mal olması beklenen proje ile ilgili İstanbul’da bir araya gelen yetkililer, fizibilite çalışmalarının süratle başlamasına karar verdi. 16 kilometre uzunluğunda olması beklenen raylı sistem hattının, 2016 yılında yapılan EXPO açılışına yetişmesi bekleniyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle