Hoşgeldiniz  

Samani, “Bizim hizmet anlayışımız yapılmazı yapmak”

Semih Köken | 30 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Hüseyin Samani, AK Parti’nin hizmet anlayışının yapılmazı yapmak olduğuna dikkat çekerek, “Bizim belediyelerimiz çözülemez denilen sorunları çözer” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Hüseyin Samani, Kalekapısı ve Balbey’de ziyaretlerde bulundu. Samani, bölge esnafı, muhtarlar, esnaf odası başkanları ve vatandaşlarla sohbet etti.

Kalekapısı ve Balbey’in Antalya’nın en önemli tarihi değerlerinden biri olduğuna değinen Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in belediye başkanlığının ilk döneminde bu bölgenin değerini fark ederek çeşitli çalışmalar yaptığını hatırlattı.

Samani, “Menderes Türel ilk döneminde Valilik binasını, Vakıf İşhanı’nı, okullar bölgesini Vakıf Hastanesi’ni yıktı ve o bölgede bir rahatlama sağladı. Ardından, Doğu Garajı’na girdi ama orada nekropol çıkınca, bölgedeki çalışma uzadı. Türel projeyi tamamlayamadan seçim oldu ve Mustafa Akaydın geldi. Burası şehrin göbeği, Balbey Mahallesi. İlgili ilçe belediyesinin böyle bir bakış açısı yok. Valilik binasını, Vakıf İşhanı’nı yıkmak önemli bir iş. Herkes bunu başaramaz. Eğer Menderes Bey’in ilk dönemde başlattığı bu çalışmalar devam ettirilseydi, burada önemli gelişmeler oldurdu. Şimdi ikinci dönemde tekrar şehir merkezini değiştirecek projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

“TURİST ULAŞIM İMKANLARI ÖLÇÜSÜNDE KENT MERKEZİNE GELİR”

Vatandaşın bölgenin cazibesinin nasıl artacağına yönelik soruları da cevaplayan Hüseyin Samani, şunları söyledi:

“Yat Limanından Kemer’e giden Deniz Otobüsleri bile Kalekapısı ve Kaleiçi’nin cazibesini artıracak bir proje olarak düşünüldü. Deniz otobüsüyle Kemer’den Kaleiçi yat limanına gelen turist asansöre binerek Kalekapısı’na çıkacak, ardından da tramvayla şarampole ya da raylı sistem hattı uzayınca istediği diğer yerlere gidecek. Dünyanın her yerinde bu iş böyle. Turist ulaşım imkanları ölçüsünde kent merkezinde gezebilir. Raylı sistemin Aksu’daki EXPO alanına kadar uzaması da önemli. Kundu’dan itibaren Belek ile karayolu bağlantısı da kurulacak. Belek ve Kundu hattını merkezle birleştiriyoruz. Şimdiye kadar bunların yapılmış olması gerekiyordu ama ne yazık ki geçen belediye döneminde bu işlere hiç dokunulmamış”

Kırcami Planlarının açılan davalar sonucu sürekli iptal edilmesinin bile ulaşım sorunu üzerinde ciddi bir etkisi olduğuna dikkat çeken Samani, bu planlamanın yapılmasının ardından açılacak yeni yolların da kent içi trafiğe önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle