Hoşgeldiniz  

Şahika Ercümen’in rekor denemesi başarısız oldu

Semih Köken | 26 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

“İLK KEZ BAŞIMA GELDİ”

Antalya’da kendisine ait 91 metrelik dünya rekorunu 100 metreye çıkarmak için yaptığı denemede başarısız olan serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede gazetecilerle görüştü. Antrenmanlarda istediği derinliğe defalarca indiğini belirten Ercümen, “Rekoru her yıl 1 ya da 2 metre artırmak için antrenman yapıyorduk. Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı olduğu için şehitlerimize ithafen, 100 metre olmasını istedik. Antrenman sürecinde çok dalış yaptım fakat bugün çok büyük bir talihsizlik oldu. Hiç hesabımızda olmayan, dalış hayatımda derinlik branşlarında ilk kez başıma baygınlık geldi” dedi.

Normalden biraz fazla heyecanlı olduğunu belirten Şahika Ercümen, dalış süresinin normalde olması gerekenin 20 saniye üzerinde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“İnişte her şey normaldi, fakat çıkarken son 10-15 metrede bilinç kaybı yaşadım. Şu an tabi ki çok üzgünüm, beni destekleyen çok fazla insan var. Sağlığım yerinde, yaptığımız sporda olası bir şey. Çok uzun süre nefes tuttuğumuz için baygınlık yaşanabiliyor. Gayet sağlıklıyım en kısa zamanda da ülkemize yeni rekorlar kazandırmaya devam edeceğim.”

Şahika Ercümen rekor denem

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle