Hoşgeldiniz  

Rusya’daki kriz, bilim olimpiyatlarını da vurdu

Semih Köken | 03 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

RUSYA’daki ekonomik kriz, Antalya’da Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarına göre eğitim verilen Özel Eduant Uluslararası Rus Okulu ve Antalya Turizm Akademisi Derneği’nin düzenlediği 7’nci Uluslararası Antalya Bilim Olimpiyatları’nı da olumsuz etkiledi. Geçen yıl 800 öğrenci olan katılım bu yıl 300’e düştü.

Özel Eduant Uluslararası Rus Okulu ve Antalya Turizm Akademisi Derneği’nin düzenlediği 7’nci Uluslararası Antalya Bilim Olimpiyatları, Harrington Park Hotel’de başladı. Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Nepal, Hindistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkiye’nin de bulunduğu toplam 15 ülkeden 34 okulun yer aldığı olimpiyatlara, 300 öğrenci katılıyor. Geçen yıl 800 öğrencinin yer aldığı bilim olimpiyatlarına katılımda, Rusya’daki ekonomik kriz nedeniyle turizm ve ihracatta olduğu gibi düşüş yaşandı.

OLİMPİYAT ATEŞİNİ ROBOT YAKTI

Katılımcı ülkelerin ve okullarının tanıtımının yapıldığı bilim olimpiyatlarının açılışı, öğrencilerle birlikte sahneye çıkan robotun elindeki meşalenin bir öğrenci tarafından ateşlenmesiyle başladı. Açılışa aralarında Rusya’nın Antalya Başkonsolos vekili Alexey Vladimirovich Shivanov’un da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Öğrencilere seslenen Shivanov, olimpiyatların Rusça yapıldığına dikkat çekti, öğrencilere başarı diledi.

EKONOMİK KRİZ ETKİLEDİ

Antalya Turizm Akademisi Derneği Başkanı ve Özel Eduant Uluslararası Rus Okulu Müdürü Victor Bikkenev, geçen yıllardaki olimpiyatlara öğrenciler için 150 bin dolar gibi ücretlerle özel uçak kaldırdıklarını, ancak bu yıl Rusya’daki ekonomik krizin etkileri nedeniyle katılımın az olmasından dolayı özel uçak kaldırılmadığını söyledi. Yine de 300’ü aşkın öğrencinin katılmasının sevindirici olduğunu belirten Bikkenev, bu olimpiyatlara Türk öğrencilerin de katıldığını, bu ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Antalya turizmi adına önemli bir organizasyon üstlendiklerini dile getirdi.

BİR HAFTA SÜRECEK

Yaklaşık 1 hafta devam edecek Bilim Olimpiyatları’nda her gün farklı bir konuda yarışmalar yapılacağını söyleyen Bikkenev, yarışmaların içinde sportif konular olduğunu da kaydetti. Olimpiyatların matematik, Türk dili, Rus dili, İngilizce gibi konularda yapıldığını anlatan Bikkenev, olimpiyatlara ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerin katıldığını açıkladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle