Hoşgeldiniz  

RİXOS SUNGATE PKU HASTALARI İÇİN DÜNYADA İLK KEZ KONAKLAMA HİZMETİ SUNACAK

Semih Köken | 02 Haziran 2016 | Antalya Haber A- A+

RİXOS SUNGATE PKU HASTALARI İÇİN DÜNYADA İLK KEZ KONAKLAMA HİZMETİ SUNACAK

 

Uluslararası pazarda hızla büyüyen lüks otel zincirlerinden birisi olan ve 10 ülkede 27 oteli ile hizmet veren Rixos Hotels, 1 Haziran 2016 Ulusal PKU Farkındalık Günü’nde; Rixos Sungate’te uygulamaya başlayacağı “Düşük Proteinli Beslenme Hotel Konsepti Projesi” ile Ulusal ve Uluslararası arenada bir ilke imza atıyor.

 

Akdeniz Üniversitesi AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi iş birliği ile geliştirilen,  PKU Aile Derneği tarafından desteklenen, Çocuk Metabolizma Derneği’nindepaydaşlarından biri olduğu; toplumsal bilinci artırarak PKU’lu bireyler için sosyal yaşama entegre olmayısağlayacak. Rixos Sungate’tePKU hastaları için geliştirilen, yaşamsal kısıtlarından uzak,  aileleriyle birlikte oldukları ve kendilerini özel hissedebilecekleri ürün paketi “Düşük Proteinli Beslenme Hotel Konsepti Projesi” hizmete sunulacak. Proje kapsamında otelde konaklama deneyimini yaşayacak PKU hastaları için özel yemek bölümünde “Düşük Proteinli Yiyecekler” yer alacak.

Projenin tanıtımı ve PKU Ulusal Farkındalık Günü dolayısıyla Rixos Sungate’te, 01 Haziran 2016 Çarşamba günü PKU’lu birey ve ailelerin misafir edildiği basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Rixos Sungate Genel Müdür Yardımcısı Onur ÖZDİKER, Rixos Hotels olarak turizm sektöründe yeni bir uygulamayı başlattıklarını belirterek, “Fenilketonüri (PKU) hastalığı ve PKU’lu bireylerin sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak, sosyal yaşam alanlarının yaygınlaşmasını sağlamak için hastaların yaşam boyu uygulayacakları diyeti Rixos Hotels bünyesinde ve Rixos hizmet kalitesiyle sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AKİŞMER TTM’nin Müdürü Prof. Dr. Ayşe BOZTOSUN, “Bu proje, Antalya bölgesinde Üniversite- İş Dünyası işbirliğinin en güzel örneklerinden biridir. Projede AKİŞMER TTM’ninyönlendirdiği interdisipliner (Tıp, Turizm, Hukuk, Beslenme Uzmanlığı, Yönetim Sistemleri) bir ekiple çalışılmıştır.Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Erdoğan SOYUÇEN’in fikir babalığını yaptığı proje, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akın AKSU, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Uzman Diyetisyeni Zeynep SUBAŞI, AKİŞMER TTM Müdür Yrd. Uzman M. Cem SAKARYA ile birlikte hayata geçirilmiştir.

Sağlık turizmi bölgemiz için önemli bir gelişme alanıdır ve Akdeniz Üniversitesi, nitelikli insan kaynağıyla bu alanda önemli katkılar yapmayı öngörmektedir. Yeni projeler ardarda gelecek.” diye konuştu.

PKU Aile Derneği Başkanı Deniz YILMAZ ATAKAY; ‘’Düşük Proteinli Beslenme Hotel Konsepti‘’ projesi, ömür boyu diyet yapmak zorunda olan çocuklarımızın sosyal hayatlarında fark yaratacak, bizim de içinde olduğumuz çok anlamlı ve de  etkili bir proje. Amacımız, özel diyetli çocuklara, sahip oldukları sosyal dezavantajı hiç düşünmeden toplum içinde rahatlıkla yer alabilmelerini sağlamak ve onlara özgüven kazandırmaktır.Akdeniz Üniversitesi AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi’ne ve duyarlı Rixos SungateEkibi’nedoğum sonrası erken tanı ile hastalığın zararlarından kurtulan PKU’lu çocuklarımızın sosyal hayatlarını da kurtardıkları için teşekkür ediyorum ” ifadelerini kullandı.

 

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan SOYUÇEN ise “Düşük Proteinli Beslenme Otel Konsepti Projesi“  hakkında bilgi verdi.

Metabolik hastalıklar içerisinde yer alan Fenilketonüri(PKU); doğan her 4000 ile 5000 çocuktan birinde tespit edilmektedir. Bu hastalıkla doğan bireyler, fenilalanin amino asidini başka bir amino asit olan tirozine dönüştüremezler. Vücutta biriken fenilalanin geri dönüşümsüz ve ilerleyici beyin hasarınaneden olur.Ülkemizde de her doğan bebeğe yapılan tarama testi ile erken tanı ve tedavisi mümkündür. Fenilketonüri hastalığının klasik formunun sağıltımı hayat boyu devam eden düşük proteinli beslenme diyeti ile yapılır.

“Düşük Proteinli Otel Konsepti Projesi“ ile sadece PKU’lu bireylerin yanı sıra organik asidemi ve üre siklus defektleri gibi diğer metabolik hastalarında tatil yapma imkanı bulmaları sağlanmış olacaktır.

Rixos Hotels, Akdeniz Üniversitesi AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi işbirliği ve PKU Aile Derneği desteği ile hazırlanan bu özel projeyi, pilot otel seçilen Rixos Sungate’te konaklama yapan PKU’lu bireylerin de görüşlerini alarak geliştirip, yaygınlaştırarak sürdürmeyi planlıyor.

Proje kapsamında seminerler ve çocuklar için aktiviteler gerçekleştirilerek, Fenilketonüri (PKU) hakkında toplumsal bilincin ve farkındalığın kazandırılması amaçlanıyor.

Ayrıca proje ile Sağlık Turizmi alanında hizmet çeşitlendirilmesine yönelik önemli bir katkı sağlanması öngörülüyor.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle